Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 6085

Comments Posted By markus

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Een glibberig pad

Alles wat in grote hoeveelheden beschikbaar is trekt misbruik aan. Boetes op datalekken wegen niet op tegen business cases van voorgespiegelde mogelijke winst. Net zoals dat boetes in de financiële sector al lang en breed risico dekkend verrekend zijn in de prijzen van producten die wij afnemen bij deze sector. Big brother wordt niet tegengehouden met regels, boetes en al dit soort zoethoudertjes.
Kennis brengt echte verandering en kennelijk schort het aan dit besef op dit moment heel erg in dit land. Positief gezien zou je kunnen zeggen dat het dan vast wel heel erg goed gaat met ons land als we ons hier (nog) niet druk over maken…
Misschien val ik in herhaling, maar: je bent er zelf bij, het is wat je zelf toestaat. Ik zit niet op meer regelgeving, bescherming of boetes te wachten. Mensen maken een samenleving mogelijk, regels zijn voor technocraten en beide (regels en technocraten) kan je negeren als je genoeg middelen of invloed hebt.
Sta die centrale opslag zélf niet toe, zorg voor zelfbewustzijn, niet bij de regelgevers of politici, die zijn te kortzichtig of overschatten hun invloed op zaken die ze zelf nauwelijks bevatten. Wat zouden WIJ kunnen doen om grote privacy schendingen te voorkomen? Als wij snappen waarom we zaken niet willen accepteren, zou dat (als de theorie van democratie echt werkt) voldoende moeten zijn. Met alle andere pogingen tot beïnvloeding versterk je naar mijn mening het idee bij de ander (Teeven en c.s.), dat ze daadwerkelijk macht hebben.

» Posted By markus On March 08, 2012 @ 21:11

In de wolken

Mocht je naast het besef (artikel Karin) ook het idee hebben dat er wat aan te doen zou moeten zijn, zonder dat je het gemak van breedband internet moet veruilen voor foutgevoelige backup methoden, dan zijn er alternatieven.
Vrije software genoeg, soms zelfs gemaakt door mensen die zelf ook behoefte hebben aan een minder commecrieel uitnutten van hun privacy. Je hoeft het voordeel van cloud niet weg te gooien. De alternatieven zijn niets anders dan clouds (door middel van netwerken verbonden computers) zonder het privacy gevoelige centraal verzamelen van gegevens.

» Posted By markus On February 28, 2012 @ 14:28

Het gaat niet om chinese maffia, maar om bedrijven die risico’s willen vermijden en jou vanwege je muziekkeuze of gedrag van je vrienden in een risico categorie stoppen, bedrijven die krediet/hypotheek/verzekeringen of banen/opdrachten verstrekken.
Daarnaast: Als opslag van foto’s gratis of erg goedkoop is, dan ben jij het product. Centrale opslag van je gegevens en surf gedrag levert een waardevol bijproduct op, waarvan de simpele advertenties nog de meest onschuldig zijn.

» Posted By markus On February 25, 2012 @ 21:34

Alle services, ook social (met of zonder real-names), e-mail, backup, data-opslag, kunnen decentraal, peer-to-peer georganiseerd worden. Het concept van ‘dáár’ zou weer het concept van híer, bij ons moeten worden. Centrale controle mogelijkheden leiden tot centraal misbruik.
Concept van ‘server’ is iets dat je los moet laten. Server is een marketing term en is als concept vergelijkbaar is met een totalitair systeem, waarbij de server-client relatie gelijk staat aan dictator-individu relatie. Facebook, Google, Microsoft en Apple zijn hierbij de trawanten van het regime die algehele controle mogelijk maken, zoals Erich Honecker deze niet voor mogelijk had gehouden (zonder dwang, beetje gratis web-ruimte en zogenaamd gemak..).
Alternatieven zijn er genoeg, kost misschien een paar weken om wat slechte gewoontes af te leren en open te staan voor een andere manier van denken.

» Posted By markus On February 22, 2012 @ 21:22

De grote privacy schenders zijn niet de cloud dienstverleners, maar wijzelf. Met alle die leuke ‘gratis’ sociale netwerken en handige ‘gratis’ app’jes geven we alle controle letterlijk uit handen (niet alleen je data). We zijn met z’n allen vrijwillig een globaal omspannend bewakingsnetwerk aan het bouwen, wat we zelf voeden en in stand houden.
Naar mijn mening moet je niet de voordelen van gebruik van on-line diensten overboord gooien, maar je zal er zelf richting aan moeten geven door naar alternatieven te zoeken en telkens kritisch te blijven bij eerder gemaakte keuzes. Zeker na de aankondiging van Google mbt tot versimpelen van privacy regels per 1 maart zijn er legio blogs, sites die lijsten bijhouden van diensten die betrouwbaarder zijn. Een mooi voorbeeld vind ik het Freedombox project, dat hoopt op termijn het gedistribueerde karakter van het internet weer terug te winnen.

Tijdje geleden had ik deze (voor mijzelf) eye-opener gelezen: http://www.betabeat.com/2011/12/13/in-which-eben-moglen-like-legit-yells-at-me-for-being-on-facebook/

Dus Karin, weg met die facebook en twitter non-sense ;-), je werkt er zelf aan mee!

» Posted By markus On February 22, 2012 @ 08:54

Eigen schuld?

Net Julia Zeh’s “Corpus Delicti” gelezen, waarin de rationele gezondheids-staat tot heilstaat verheven is en ongezond verklaard gedrag zwaar bestraft wordt. Ben blij dat het nog niet zover is, al komt de rationalisatie van veel geneeskundig wetenschappers verdacht dicht in de buurt. Gooi daar nog wat farmaceutische- en verzekeraarsbelangen bij, wat extra individuele vrijheid beperkende maatregelen en de wereld van Corpus Delicti is een feit.

» Posted By markus On November 30, 2011 @ 19:30

Helpende hackers

Geïnstitutionaliseerde fouten, zoals bedrijven en overheden die aan de lopende band begaan mogen best wel eens tegen een ander licht gehouden worden. Het gaat hier namelijk niet om bonuskaart gegevens, daar kan ik namelijk zelf de keuze maken hier wel/of niet aan mee te doen. Gelukkig was de DigID niet verplicht voor burgers, maar dat zal nadat dit stormpje weer overgewaaid is wel weer op de rol staan.

» Posted By markus On September 20, 2011 @ 17:35

«« Back To Stats Page