Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 6085
Comments Posted By Tom van Diepen
Displaying 0 To 0 Of 0 Comments
Gefeliciteerd!
De vereniging klinkt mij wat te streng in de oren, maar waardering is altijd prettig.
Vriendelijke groet,
Tom
» Posted By Tom van Diepen On August 24, 2015 @ 15:15
Dag Karin,
Ik vind het ook misselijk en de foto is wat mij betreft niet ongelijk aan een kiekje van een IS-strijder die trots met zijn voorhamer poseert voor de kunstschatten die hij zojuist vernield heeft.
Je klinkt strijdbaar en dat is goed om te lezen. Ik hoop dat het goed met je gaat.
Groetjes van Tom
» Posted By Tom van Diepen On August 18, 2015 @ 11:33
Dank voor de herinnering, heb nu toch maar eens mijn account verwijderd (ooit aangemaakt om met een fan in contact te kunnen treden, nooit meer iets mee gedaan, niettemin ca. 50 vriendschapsverzoeken via deze fan). Ben benieuwd of het t.z.t. ook echt gelukt is. Ik zet het in m’n agenda.
Denk je er wel aan dat het Facebook vrij staat je duimpjes-omhoog te gebruiken voor reclamedoeleinden?Hartelijke groet,
Tom
» Posted By Tom van Diepen On February 18, 2015 @ 16:50
@44 Gefeliciteerd! Dan ben je praktisch bij, toch?
» Posted By Tom van Diepen On February 13, 2015 @ 00:27
Hé, ik had je laatste vraag gemist. Het antwoord is: Ja!
Ik herinner me dat aan de beslissing om goed te gaan eten de gedachte ´en toch ben ik de moeite waard´ vooraf ging, out of nowhere op een nogal diep dieptepunt.
» Posted By Tom van Diepen On February 13, 2015 @ 00:25
Dag Karin,
Done-lijstjes (kijken naar wat wél is gelukt) is beslist een goed idee. Zelf heb ik per dag misschien 3 dingen in mijn agenda staan; als ik er aan het einde van de dag 2 gedaan heb – of in ieder geval serieus geprobeerd heb, noem ik het een prima dag. En jij kan gerust naar een verder verleden kijken: je hebt je nek uitgestoken met dat scientology-gedoe, een zelfmoordforum onderhouden, boeken en zinnige columns geschreven, terwijl je ruimschoots je deel hebt gekregen wat moeilijke omstandigheden en verdrietige gebeurtenissen betreft. Een track-record om trots op en tevreden mee te zijn!
Je slecht voelen gaat inderdaad samen met slechte beslissingen en slecht functioneren, en vaak is niet eens duidelijk wat wat veroorzaakt, laat staan hoe je eruit komt (het ´heb ik nu een schop onder m’n kont nodig, of moet ik dit even accepteren?´). Misschien zie je kans om de televisieseries deels te vervangen door lezen? Zelf werd ik toch wat chagrijnig van uren voor de buis hangen, reden om in m’n nieuwe woning geen toestel toe te laten. Lezen biedt ook ontsnapping, wat mij betreft op een veel prettiger manier. (http://www.gutenberg.org ken je waarschijnlijk wel – voor alle klassiekers die je nog moet lezen ;-)
Overigens gaat het met mij de laatste tijd erg goed. Ik hoop van harte dat je binnekort hetzelfde kunt zeggen.Het ga je goed (en welterusten!)
Met vriendelijke groet,
Tom
» Posted By Tom van Diepen On February 13, 2015 @ 00:10
Dag Karin,
Wat verdrietig om te lezen dat het zo slecht met je ging. Depressies zijn een ware mindfuck.
Misschien heb je iets aan een beslissing die ik ooit nam en die me erg vooruit heeft geholpen, namelijk om van goed eten de absolute topprioriteit nummer 1 te maken (en ja, dat is vierdubbelop). Het werkt voor mij zeer kalmerend om met aandacht – ik moet wel, anders snijd ik me in de vingers – een goede maaltijd te bereiden, het eten verwarmt me en verdrijft iets van het lege gevoel dat zo kenmerkend voor depressies is, en dan is er nog het cognitieve-dissonantie-aspect, de onverenigbaarheid van goed voor jezelf zorgen en je waardeloos voelen; een van beide zal moeten wijken, al is het maar een stukje. Tenslotte is er nog de signaalfunctie: lukt goed eten echt niet, dan is het wellicht tijd om iemand te bellen (familie, vrienden, pizzalijn). Wat mij betreft gaat liefde echt door de maag, en zeker eigenliefde.
Over op het randje staan en kleine aanleidingen die grote gevolgen hebben kan ik meepraten, en mijn huidige Z!-verkoper zeker. Maar ik zit in een warme sociale huurwoning in Amsterdam Oost en hij slijt kranten in de kou. Ze verdienen een standbeeld voor de continue herinnering aan hoe het ook kan lopen, en voor het genoegen dat het geven van een paar euro beide partijen schenkt.
Vandaag zag ik vanaf de Nieuwe Amstelbrug een meeuw keer op keer duikvluchten uitvoeren op een jonge zwaan, die geen ander verweer had dan elke keer de lange nek te buigen tot ze de bescherming van de brug bereikt had. Er is veel te zien voor wie om zich heen kijkt.
Zorg goed voor jezelf!
Met vriendelijke groet,
Tom
» Posted By Tom van Diepen On February 12, 2015 @ 22:43
@Peter, #11 Ik dacht bij ”means of communication which we cannot read“ direct aan de ouderwetse brievenpost (met uitsluiting van ansichtkaartjes) en conversaties onder vier ogen. Wie maakt er een fijne cartoon van?
» Posted By Tom van Diepen On January 16, 2015 @ 19:31
Dag Karin,
Allereerst: ik ben blij dat de radiostilte op deze site te wijten was aan technische en niet uhm… existentiële problemen. Ik zie dat je zelfs regelmatig bent blijven schrijven, wat van kracht getuigt.
Ik kan me wel enigszins voorstellen dat je je vrienden gemeden hebt; het lijkt me een natuurlijke reflex om wonden voor de buitenwereld te willen verbergen en er in alle eenzaamheid steeds weer de hand op te leggen. En ben je eindelijk zo ver dat je weer eens om je heen kunt kijken, komt die ´hoe´-vraag die de aandacht onverbiddelijk weer naar het barre innerlijk verlegt. Als je dan ook nog het type bent dat liever geeft dan ontvangt en bij voorkeur zelfstandig moeilijkheden te boven komt (of eraan ten onder gaat, ook goed), dan wordt het een wel heel eenzame strijd.
Misschien kun je je, een volgende keer dat je het gevoel hebt kapot te lopen op een muur, het volgende afvragen: als mijn beste vriend zich zo zou voelen als ik nu, zou ik dat dan willen weten? En zou ik hem willen bijstaan? Als het antwoord ´ja´ luidt, schuif je reserves terzijde en zoek onmiddellijk een van je vrienden op. (Bij Seneca vind ik (enigszins gemuteerd) dit: ¨In hun verdriet lopen mensen vaak weg van wat ze het meest beminnen en zoeken ze een mogelijkheid vrij baan te geven aan hun smart; jij moet al je gedachten met hun delen. Of je nu in die houding [het verdriet] wilt volharden of haar wilt opgeven, in hun zul je het einde van je smart vinden, of iemand die daarin wil delen.¨ Tenzij de mens in 2000 jaar geheel veranderd is, zou ik zeggen: give it a go.)En schep moed, wees niet bang om je verdriet onder ogen te zien; je hebt je tot nu toe, wellicht tot je eigen verbazing, staande weten te houden, bent niet verpletterd door een leed dat ondragelijk leek. Leg je er nu bij neer dat dat ook niet meer gaat gebeuren. Blijf schrijven, geef je over aan hoofd, hart en handen van je vrienden, probeer geen eisen te stellen aan je emoties en zorg goed voor jezelf. (Knokken tegen verdriet vreet energie en stelt het alleen maar uit, en verdriet + honger/kater is wel extra verdrietig, maar ook minder ´zuiver´).
En op een dag zul je op de ´hoe´-vraag antwoorden met ´goed´ – om misschien pas daarna vast te stellen dat je je ook daadwerkelijk goed voelt, met vrede in het hart.
Het ga je goed!
Knuffel,
Tom
» Posted By Tom van Diepen On April 24, 2014 @ 01:51
Een aanvullende reden waarom de OBA een personeelsbeleidprijs verdient: waar uitzendbureaus nog wel eens HBO werk- en denkniveau eisen voor de simpelste werkzaamheden, reserveert de OBA functies op LBO/VMBO-niveau voor mensen met een opleiding op dat niveau.
Wel heb ik de indruk dat de nieuwe OBA, ondanks de ruimte, minder boeken op de planken heeft staan dan de oude vestiging aan de Prinsengracht.» Posted By Tom van Diepen On April 20, 2014 @ 21:26
Eigen keus? Toch gek dat ik me niet kan heugen wanneer ik voor het laatst zout aan mijn eten heb toegevoegd. Is kennelijk niet meer nodig.
Wellicht een aardige toevoeging: http://tinyurl.com/l3du99f Beschrijft (in het Engels) de situatie in Zuid-Texas, een van de armste regio’s in de VS met een ruim meer dan gemiddelde incidentie van obesitas en diabetes. Ervoor kiezen om gezond te eten lijkt (daar) vrijwel onmogelijk met weinig te makken.
» Posted By Tom van Diepen On November 15, 2013 @ 21:13
@Janus, #33: Mijn genoegen. Over het of en hoe beschermen van geestelijk minvermogenden: ik heb geen idee. Met betrekking tot stemrecht heb ik wel eens het idee gelezen om kiezers eerst een examentje af te nemen voor ze zouden mogen stemmen, maar hoe bevoogdend is dat? Het lijkt me dat het onderwijs een rol zou kunnen spelen in het bewustmaken op financieel en wellicht psychologisch gebied (en waarschijnlijk gebeurt dat ook al wel – het kennelijke tekort aan uren taal- en rekenonderwijs zal toch wel ergens in geïnvesteerd worden?).
Ergens is het jammer dat je, tenzij je het wel heel bont hebt gemaakt, vanaf je 18e automatisch allerlei dingen zelf mag en moet beslissen, bijvoorbeeld waar je je geld aan uitgeeft, ook als je daar eigenlijk helemaal nog niet klaar voor bent. Een gefaseerde en/of conditionele volwassenverklaring (laat eerst maar eens zien dat je het kunt) zou een goed idee kunnen zijn, maar ik heb niet direct een idee hoe dat in te vullen.
» Posted By Tom van Diepen On November 10, 2013 @ 12:18
@Hetty. #30: Janus schrijft nergens dat hij voor homeopathie is.
@Spaink, #31: Stadspas is een podium dat aanbieders in de gelegenheid stelt korting te bieden aan mensen met een smalle beurs, niet meer en niet minder. ‘Propageren’ lijkt me dan ook wat sterk, evenals ‘Kwakpas’; op grond van een enkele aanbieder lijk je het hele Stadspasidee te diskwalificeren en ik denk niet dat dat de bedoeling is.
Echt interessant lijkt me de vraag of en hoe we geestelijk minvermogenden zouden moeten beschermen tegen zichzelf en marketing; denk naast kwakzalvers aan ‘gratis’ loten van de Postcodeloterij, de inbelspelletjes op tv van vroeger (je weet wel, waar die Buch zo op binnengelopen is), dure en onnodige verzekeringen tegen verlies van je mobieltje en ga zo maar door. Columnidee?
» Posted By Tom van Diepen On November 10, 2013 @ 11:11
Dag allemaal,
Nog een aanvulling via Stadspas: de homeopaat gaat niet via bonnen, maar neemt de korting geheel voor eigen rekening.
Met vriendelijke groet,
Tom
» Posted By Tom van Diepen On November 04, 2013 @ 17:51
Dag Janus (#11),
Als een slager ongesubsidieerd (dus niet op maandbon) korting wil aanbieden aan stadspashouders, vind ik dat (zelf vegetariër) best. Het argument van valse concurrentie gaat niet op: het staat andere slagers vrij zich ook aan te melden bij de stadspasorganisatie; er zijn bijvoorbeeld meerdere kappers die hun diensten met korting aanbieden.
Ik wil überhaupt niet bepalen wie wel of niet korting mag aanbieden; moeten we de restaurants van de lijst halen omdat het goedkoper is zelf te koken? Ik vind het prima dat een bijstandsuitkering een ‘lump sum’ is en dat de gemeente je vrij laat in hoe je je geld besteedt; als iemand dan besluit een maand niet te stoken om zich met het bespaarde geld eens flink te bezatten, gaat wat mij betreft zijn gang maar. En ja, dat geldt ook voor homeopathie, in essentie toch handel in water met niets erin. Als we mensen vrij laten in hoe ze hun geld besteden, moeten we accepteren dat sommige van die keuzes naar wetenschappelijk inzicht of gezien door onze eigen bril onverstandig zijn.
Vlees is m.i. overigens niet duur, maar (door Europese subsidies) te goedkoop – dit terzijde.
Met vriendelijke groet,
Tom
» Posted By Tom van Diepen On November 01, 2013 @ 06:44
@sok, #5 en Hetty, #4: Ik kreeg vlot antwoord van stadspas op mijn vraag: acties waarbij Stadspashouders een maandbon moeten inleveren worden voor een deel gecompenseerd aan de aanbieders, [overige, doorlopende] acties op vertoon van de Stadspas komen volledig voor rekening van de aanbieders.
Als de korting op homeopathie inderdaad via een maandbon gaat (wat ik opmaak uit Spaink, #3), dan is daar inderdaad wel een boom(pje) over op te zetten.@Janus, #8: Ik ben het niet helemaal met je eens. Er zijn bijvoorbeeld ook kappers die (doorlopend, dus ongesubsidieerd) korting aanbieden, en juist voor mensen op zoek naar een baan is representatief voor de dag kunnen komen belangrijk. Ik mocht me in aanloop naar een sollicitatie een ‘gratis’ pak laten aanmeten bij Dress4Success en of dat nu wel of niet de doorslag gaf: inmiddels ben ik lekker aan het werk.
Natuurlijk kun je discussiëren over wat wel en niet van gemeentewege gesubsidieerd of anderszins gefaciliteerd wordt (ik herinner me uit een verder verleden bijvoorbeeld misbaar over het feit dat je een langdurigheidstoeslag wel mocht besteden aan een televisie, maar niet aan een computer), maar ik wil toch een lans breken voor de stadspas en andere pogingen die de gemeente Amsterdam doet om sociaal en financieel zwakkeren te laten – excusez le mot – participeren.
» Posted By Tom van Diepen On October 31, 2013 @ 18:20
@sok, eerste alinea: Ik heb een mailtje naar stadspas gestuurd om dat na te vragen, zodra ik iets hoor laat ik het weten.
» Posted By Tom van Diepen On October 30, 2013 @ 23:12
Dag Karin,
Misschien handig om de link te geven naar de stadspaspagina waarop deze dame vermeld staat? Ik kon haar zo snel niet vinden. (Wel korting op kunstnagels en shiatsu, overigens.)
Ik snap je kregel, maar zou me er niet te druk om maken; zo’n korting gaat echt geen mensen over de streep trekken die niet eerder een homeopaat bezochten, en mensen met een laag inkomen en gezondheidsklachten weten de huisarts heus wel te vinden – die is gratis tenslotte.Met vriendelijke groet,
Tom
» Posted By Tom van Diepen On October 30, 2013 @ 18:55
«« Back To Stats PageVoor mij (vegetariër) wordt kweekvlees pas interessant als het qua milieu-impact en dergelijke kan wedijveren met vleesvervangers uit plantaardige bron.
» Posted By Tom van Diepen On August 12, 2013 @ 17:09