Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 6085

Comments Posted By Tess

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

De prijs van screening

Jaren geleden heb ik een borstonderzoek ondergaan waarbij je borst bijna op een geweldadige manier als een plat vel uit elkaar gerold en geknepen wordt om er dan vervolgens een afdruk van te maken om te kunnen vast stellen of je borstkanker hebt.

Dit was eens en nooit meer. Ik had het gevoel als ik geen kanker heb dan krijg ik het wel na deze medisch noodzakelijke act! Dit onderzoek maakt volgens mij heel veel weefsel kapot!

Ik ben het wel eens met je stellingen aan het einde van je betoog. Tip: elke avond als je even gaat relaxen, voor mij is dat met een home video movie naar keuze op basis van mijn mood, je borsten ‘rondgaan’.

» Posted By Tess On November 26, 2006 @ 19:28

Het alziend oog, 12 november 2006: ‘De kracht van kwetsbaarheid’

Volgens mij ben je altijd jij.

» Posted By Tess On November 11, 2006 @ 18:44

Feestje!

Dames, dames toch wees maar gerust … ik heb al meegedeeld dat het me spijt dat ik jullie zo op de kast heb gejaagd.

Een paar opmerkingen en dit keer eens echt lezen, zonder vooroordeel!

Ik heb jammer genoeg maar een klein gedeelte uit het artikel van Gorter geplaatst, mijn fout! In Gorters kliniek kun je naast koortsbaden ook chemokuren krijgen!
Hij is een gewaardeerd oncoloog. Hij is holistisch ingesteld dat wil zeggen hij bekijkt de dingen vanuit z’n geheel!

Kunnen we nu dit alsjeblieft achter ons laten!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

» Posted By Tess On September 01, 2006 @ 05:41

P.S. Ik geloof ook niet dat je kanker beter of slechter kan genezen door woorden te gebruiken als: liefde, god, rozenkwarts, vriend, omarm hem maar …

» Posted By Tess On August 23, 2006 @ 05:41

Een paar dagen geleden heb ik een post geplaatst over het bezoek van dr. Gorter aan Nederland. Dr. Gorter is een oncoloog die kanker op een andere manier wil benaderen dan gebruikelijk. Hij zit aan de zogenaamde zachte kant binnen de kankerdiscours. Ik heb deze post geplaatst omdat ik zelf in mijn dagelijkse leven ervaar hoe verwoestend taal kan werken op mensen, hun ziektes en hun relaties. Ook ben ik onder de indruk geraakt van Byron Katie die er van uitgaat dat een mens niet zijn gedachten is en dat je altijd alles kunt omkeren.

Wat ik niet wilde met deze post over Gorter in het bijzonder en met mijn uitspraken in het algemeen op dit blog, is mensen die kanker of een andere ziekte hebben pijn doen. Ik ben van mening dat elk mens zijn eigen dokter en zijn eigen genezing zoekt en vindt. Overigens betekent genezing voor mij niet altijd gezond worden en in leven blijven. Persoonlijk vind ik het prettiger om liefdevol behandeld te worden dan verzeild te raken in een oorlog die ziekte en ziekenhuis heet met mijzelf in de loopgraven. Het gaat mij dus om de discours. Ik ben het beu al die oorlogszuchtige taal waar dan ook. Hoe kunnen wij nu vreedzaam leven als we de hele dag van die oorlogstaal bezigen?

Ik geloof ook niet dat je kanker beter of slechter kan genezen door woorden te gebruiken als: sluipmoordenaar, celbombardementen, vijand, monster, vechten, terugslaan, je er niet onder laten krijgen … . Het heeft volgens mij geen enkele zin omdat te doen behalve als je ervan uitgaat dat dit de manier is om mensen die bijna niet meer kunnen nog een beetje op te peppen om de chemokuren die niet iedereen gezond maken bovendien, te doorstaan. Ook hier wil ik geen oordeel vellen, ik wil alleen maar aangeven dat ik, als ik kanker of een andere ziekte krijg, graag een arts aan mijn zijde wil hebben die mij met liefde behandelt. Die zegt: wat wil jij? Wil je blijven leven? Oké, dan heb ik een paar opties voor je. Vervolgens wil ik graag dat de arts mijn lichaam met liefde aanraakt en ik wil graag doorverwezen worden, meteen, naar een boeddhistisch geïnspireerde psychotherapeut die mij helpt om liefdevol met mijzelf en mijn omgeving om te gaan.

Maar goed, laat ik het nog een keer duidelijk zeggen. Ieder mens kiest z’n eigen weg, ook als hij ziek is. Ik schrijf niks voor en ik kies geen partij voor wie dan ook. Ik wil alleen graag zelf met liefde behandeld worden en dat wil ik ook graag terugzien en teruggeven geven aan de maatschappij.

Vanochtend werd ik verdrietig wakker. Ik kan er soms niet meer tegen. Een paar keer per dag, zeker op de momenten dat het heel fijn is en ik intens voel, komt het stemmetje dat zegt dat ik er een eind aan kan maken, aan deze “oorlog” die leven heet. Want hoe kan ik nu gelukkig zijn in een wereld waarin mensen vijanden zijn en liefde en gevoelens in het algemeen als een soort van ongewenst gedrag het liefst verbannen zouden worden? Nu dat ik dit schrijf word ik overmand door emoties. Tranen rollen over mijn wangen en maken mij bewust van de onmacht die ik voel.

Ik wil zo graag vrede … ook als ik naar buiten ga, die wereld in … .

Het spijt me als ik iemand met het verhaal van Gorter gekwetst heb. Dat was niet de bedoeling, integendeel zou ik willen zeggen.

Veel liefs voor alle mensen waar ze ook mogen zijn op dit moment.

» Posted By Tess On August 23, 2006 @ 05:41

“Kanker krijg je niet van hardheid en kanker genees je niet met liefde”.
Ben jij nu medium geworden of zo?

» Posted By Tess On August 23, 2006 @ 05:40

Kanker is een koude ziekte. Het kenmerk van deze ziekte is verharding. Negenenegentig procent van alle kankers is hard. Die verharding komt niet alleen tot uitdrukking in moderne ziekten als kanker, aderverkalking, MS en ME, maar volgens Gorter ook in onze waarden, normen en taalgebruik. “In onze maatschappij word je niet goed betaald omdat je een warm hart hebt, maar omdat je een slim hoofd hebt. We moeten koel en efficiënt zijn en vooral niet teveel hartelijkheid en enthousiasme tonen. Wie dat wél doet, wordt al snel als een beetje gek of overdreven gezien. Het is een illustratie van onze tijd”.

Om die reden zijn zachtheid -of liefde- en warmte bij uitstek genezend voor kanker. Gorter vraagt zijn patiënten altijd of ze nog ergens warm voor open, of ze nog een ideaal hebben.

Gorter weet uit eigen ervaring hoe helend enthousiasme, liefde en optimisme kunnen zijn. Toen hij op zijn zesentwintigste zelf een agressieve vorm van kanker met uitzaaiingen in de buik en longen kreeg, wist hij zichzelf te genezen. Hij nam koortsbaden en besloot met nog meer vreugde en optimisme in het leven te staan. “Als je ergens warm voor loopt, heb je een motief om te leven. Uiteindelijk is dat dé manier om uit de vicieuze cirkel van verharding en verkoeling te stappen”.

Tekst is gedeeltelijk overgenomen uit het tijdschrijft Ode nr. 89, badzijde 28.

Op 4 oktober zal Robert Gorter een lezing geven in Amsterdam. Voor meer informatie hierover. Je kunt je opgeven via: opwegm@ode en informatie hierover op telefoonnummer: 010-4360871.

Robert Gorter is te bereiken via:
Medical Center Cologne, Hohenstaufenring 30-32, 50674 Keulen.
Duitsland, telefoon +4922142039935.

» Posted By Tess On August 22, 2006 @ 05:39

“Kapotgebombardeerde kankercel”?

» Posted By Tess On August 22, 2006 @ 05:39

Ik denk dat er toch dat er een misverstand is gerezen op deze pagina.

Ik geloof helemaal niks, behalve in de liefde. Ik ga er vanuit dat ieder mens een kans heeft om ziek te worden. Ik heb net zoals Karin jarenlang onderzoek gedaan en heb patronen ontdekt bij mensen en hun ziekte. Gek genoeg lijkt het erop dat de ziekte die je krijgt ook bij je past. Dit kun je nartuurlijk ook weer belachelijk maken en toch is het ook een gedachtengang waar je heel goed mee uit te voeten kan in het acceptatie- en verwerkingsproces van een ziekte. Wetenschap is voor mij niets anders dan het mekaar napraten en er nog een schepje bovenop doen. Zelf ben ik wetenschappelijk opgeleid. Daar heb ik geen spijt van maar ik weet wel dat genezen en helen toevalstreffers zijn en niet zoals Karin voordoet dat er een “goeie wetenschappelijk manier” van genezen is. Volgens mij is Karin best wel intelligent en weet zij dat ook.

Waar het mij om gaat is de dialoog die gevoerd wordt bij ziektes zoals bijvoorbeeld kanker. De discours is gelijk aan die binnen de oorlogsvoering. Daar pas ik dus voor.

Nogmaals ik strooi geen verhalen rond over genezingen. Dat verhaal van Gorter heb ik alleen maar geplaatst omdat ik er heel veel baat bij heb gehad om deze en andere ziektes op een liefdevollere en warmere manier te benaderen.

Ik ben daar misschien niet helemaal duidelijk in geweest.

Ik vind het jammer dat Karin mij wil neerzetten als iemand die gevaarlijk doet en die andere mevrouw alsof ik kil ben. Dat is niet zo! Integendeel ik ben een liefdevol mens en begaan met het leven en de dood.

Laat ik afsluiten om jou Karin veel goeds toe te wensen.

» Posted By Tess On June 23, 2006 @ 05:40

Sluipmoordenaar

Waar ik een beetje moeite mee heb is dat de suggestie wordt gewekt dat we, als we dit en/of dat doen, de terrorist voor zijn. Nu daar geloof ik niet in. Een terrorist, zoals Karin kanker omschrijft, heeft zo zijn eigen tactieken. Niets en niemand kan hem/haar tegenhouden.

Het lot is voor mmij ook iets dierbaars, hoe zwaar dit lot ook voelt op het moment dat het voor je deur staat en klopt om naar binnen te komen en veelal reeds binnen is zonder dat je het gemerkt hebt.

Maar goed, ik zou liever andere termen willen gebruiken met betrekking tot kanker. Niet zo van die oorlogstermen. Doodgaan, zeker als het een dierbare of jezelf betreft is niet leuk. Maar het zijn nog altijd de gedachten die we over iets hebben die maken dat we ons zus of zo voelen.

Heel veel liefs en veel sterkte … en Byron Katie heeft mij heel erg geholpen om mijn negatieve gedachten te onderscheiden en te beseffen dat ik niet mijn gedachten ben. Heel aards Byron katie.

» Posted By Tess On August 19, 2006 @ 21:50

«« Back To Stats Page