Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 6085
Comments Posted By Nils
Displaying 0 To 0 Of 0 Comments
Prachtig en ontroerend beschreven.
» Posted By Nils On February 15, 2018 @ 20:59
De stuiptrekkingen van een industrie
Er is een leuk verhaal over Paul McCartney, uit de begindagen van de Beatles. Dat hij bezig was met zijn band wereldberoemd te worden besefte hij voor het eerst, toen de postbode die zijn post bezorgde, een liedje van hem liep te fluiten..!
Volgens de huidige ideeën van de platenmaatschappijen zou die postbode een flinke aanslag betreffende de auteursrechten mogen ontvangen. Of een prop in de mond moeten krijgen om verdere inbreuk op die rechten te voorkomen.
» Posted By Nils On February 08, 2008 @ 15:52
Roken is goed voor de gezondheidszorg
Ik proef hier een beetje de doctrine van Kurt Vonnegut ”Roken is een respectabele manier om zelfmoord te plegen”. (De man overleed overigens pas ver in de tachtig, en niet aan z’n Pall Malls)…
De statistieken, dat ik als roker ‘gemiddeld’ zo’n 77 jaar wordt, verbazen mij enigszins. Terwijl ik nog eens opsteek. (Shit! Nog zo’n 30 jaar te gaan!)
Statistieken tellen alleen niet meer zo, als iemand (kostenverhogend of kostenverlagend) dood gaat. Dan gaat er namelijk een mèns dood. Of dat nou een niet-roker van 48 of een roker van 85 is…
Ik vindt het gegeven wel grappig, maar word niet vrolijk van de prijskaartjes aan een mensenleven. Hoewel: als ik beloof nooit (Echt nooit! Eerlijk waar!!) meer naar de dokter te gaan, kan ik dan die 219.839 euro op mijn rekening gestort krijgen..??
» Posted By Nils On February 08, 2008 @ 10:42
Ik zit me een beetje op te winden, maar ik kan niet zeggen, waarom dan precies. Ik vind dit een duidelijke discussie, als het zou gaan over onderzoek naar het kleinst mogelijke ondeelbare deeltje. Of een totaal nieuw inzicht in de leeftijd van het universum. Die scoop wil je niet weggeven. Zeker niet aan die vermaledijde universiteit die over jouw rug gaat lopen bezuinigen (?).
Een dergelijke discussie voeren terwijl mensenlevens op korte of middellange termijn afhankelijk zijn van de voortgang van het onderzoek, dat klinkt dan ook weer zo zwaar.
Wat betreft ondersteuning door de overheid: volgens de film ”The Great Global Warming Swindle” ( o.a. te zien op http://video.stumbleupon.com/#p=ckp5aukza9 ) is dat heel simpel. Noem het geen ‘kankeronderzoek’ maar ‘kankeronderzoek in relatie tot het broeikaseffect’.
Was het maar zo makkelijk…
» Posted By Nils On January 24, 2008 @ 09:28
Indrukwekkend portret. Mensen die iets te melden hebben: mooi!
» Posted By Nils On January 03, 2008 @ 01:46
Jezus, wat een lang verhaal..
» Posted By Nils On January 03, 2008 @ 17:09
De ‘schrijfindustrie’ bestaat wel, maar niemand noemt dat zo, bedoelde ik.
De beste platendeal die ik van dichtbij heb meegemaakt, is gemaakt door een bevriende band begin jaren ’80, die op kosten van de muziekuitgever de studio inkonden!! Moesten ze wel afstand doen van hun liedjes… Bij de release bleek, dat de uitgever het credo had dat duizend geperste lp’s best wel verkocht konden worden in zo’n tien, twintig jaar tijd.
Vrij vertaald: je krijgt als schrijver een PC om aan te werken cadeau. En zo’n vijfhonderd uur werk aan columns (terugvertaald: de tijd die je hebt gebruikt om 12 liedjes te schrijven en eindeloos door te oefenen) moet je dan gratis inleveren, en de rechten op dat werk ook. De distributie wordt dan ook nog slecht geregeld, want het levert op den lange duur zijn geld wel op…
De muziekindustrie is de enige tak van kunst, voor zover ik begrepen heb, waar je pas (veel) later uitbetaald krijgt, na behaalde successen.
Four times strikes out: de muziekuitgeverijen hebben zich kunnen hergroeperen nadat bladmuziek uit de mode raakte (jaren 40/50/60 vorige eeuw), na de inpact van de Beatles en de British invasion en daarna na de opkomst van de Punk*. Op het fenomeen internet heeft de muziekindustrie geen antwoord. (Het verbaasd mij dan wel dat Sony Music niet Myspace opkoopt, zoals bijvoorbeeld Shell wel flink investeert in concurrent waterstoftechnologie).
Als ‘beginnend’ muzikant kan je nu tenminste wel alles wat je maakt wereldkundig maken, zonder al die flauwekul. Geld verdienen, dat doe je dan pas met (veel) optreden, als je daar al zin in hebt. Dat geldt (als band) ook voor de Stones en Pink Floyd, trouwens.
Als publicist gaat het leven natuurlijk ook niet over rozen. Vier procent toelage voor afstand van je werk is één ding. Je baan kwijtraken als je het daar niet mee eens bent is dan weer heel wat anders. Knap fout.
Samenvattend: je werkt altijd voor een baas.. Hhmm…
(Ik zit de laatste uren naar aanleiding van je tv-portret van vandaag je site te bekijken en columns te lezen, en ik denk dat áls dit een discussie wordt, ik die op feitenkennis, uitdrukkingsvaardigheid (scrabblewoord) en inzicht ga verliezen.. :-)
————
*Joy Division, dat is geen punk, dat is….: Joy Division!! (Geweldige muziek, dat wel!) ’70 punk is bijvoorbeeld de Ramones en de Buzzcocks! En ook vandaag de dag is op Myspace het nodige te genieten: bijvoorbeeld de Riplets en de Quotes, allemaal takkeherrie voor een goed humeur!» Posted By Nils On January 03, 2008 @ 17:09
«« Back To Stats PageVreemd genoeg heeft niemand het ooit over de ‘schrijfindustrie’, de ‘schilderindustrie’ of de ‘beeldhouwindustrie’.
Wat de muziekindustrie betreft: als er geen muzikale equivalenten zijn van bestseller schrijfster Joanne Rowling, is dat natuurlijk heel vervelend. Met andere woorden: breng eens een goede CD uit! Want net als eerder met de muziekcasette: mp3’tjes zijn leuk, maar als je gek bent van een band, dan koop je die CD.
Voor muzikanten: je wilt in de eerste plaats dat je muziek gehoord wordt. En als een volstrekt onbekend bandje in drie maanden tijd meer dan duizend mensen naar haar liedjes kan laten luisteren op Myspace, schiet dat meer op dan lopen leuren bij onwillige platenmaatschappijen.
Lang leve internet!!
» Posted By Nils On January 03, 2008 @ 17:09