Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 6085

Comments Posted By Niels Sijm

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Kwaadschiks

@Jaap (29): Het punt is juist dat tegenstanders straks wel mee móeten doen. Als het EPD een bepaalde kritieke massa heeft, is het voor politiek en patiënten-belangenverenigingen erg moeilijk zich te weren tegen allerhande beleidswijzigingen die gebruik van het EPD verplicht stellen.

Wie dan niet meedoet heeft vast iets te verbergen en moet maar meer premie gaan betalen, of kan niet aanvullende verzekerd worden. Als je wel een (door de zorgverzekeraars gefaciliteerd) EPD hebt kun je je wel aanvullened verzekeren, maar niet voordat er een risico-profiel is aangemaakt, gebaseerd op jouw EPD-informatie, met bijbehorende premie.

In Engeland en Amerika slingeren de EPD´s met honderdduizenden gewoon op USB-sticks in de bus; in Griekenland is een hacker opgepakt vanwege het stelen van persoonsgegevens van alle (!) 9 miljoen inwoners. Het zou enorm hoogmoedig van ons zijn, als wij denken _alle_ medische gegevens van 16 miljoen Nederlanders in een systeem met zulke vrijblijvende authorisatie adequaat te kunnen beschermen.

» Posted By Niels Sijm On November 30, 2012 @ 11:09

Duimen voor Ahmedinejad II

@ Tartatus, post 22: “Leuk gepraat, vooral als er geen oplossing wordt gegeven… Waar bestaan uw opties dan uit in het geval van Ahmedinejad?”

Ik wijs de manier van oorlogvoeren an sich niet af, omdat ik niet genoeg afweet van oorlogvoeren in het algemeen. Waar ik wel een probleem mee heb, is de geheimhouding van de aanval. Zoals Karin schrijft, is het hele project niet zonder risico, en als ik Amerikaans staatsburger was, zou ik de machthebbers willen kunnen confronteren met hun manier van oorlogvoeren.

Dus nogmaals mijn oplossing:

“Mijn oplossing: de VS en Israël moeten (aangenomen dat zij inderdaad Stuxnet/Flamer hebben ontwikkeld) er eerlijk voor uitkomen dat ze een stiekeme oorlog tegen Iran hebben gevoerd zodat het volk, bijvoorbeeld tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen, kan oordelen over het handelen van haar huidige regering.”

» Posted By Niels Sijm On June 08, 2012 @ 16:56

@ Tartatus: “Leuk gepraat, vooral als er geen oplossing wordt gegeven… Waar bestaan uw opties dan uit in het geval van Ahmedinejad?”

Het principe dat wordt geofferd, is dat van de democratie; de VS en Israël beginnen op eigen houtje een geheime oorlog tegen Iran. Daarbij ontbreekt de goedkeuring van de internationale gemeenschap (optioneel), en de goedkeuring van het volk (ook optioneel). Kwalijker is, dat het volk niet wordt ingelicht zodat het volk zich geen mening kan vormen over het functioneren van de regering.

Dat de VS het niet op Iran heeft is alom bekend, dus waarom doen ze dan zo schimmig over Stuxnet/Flamer? Als ze toegeven dat ze met B52 stealth bommenwerpers kernkoppen kunnen afschieten, waarom geven ze dan niet toe dat ze digitaal kerncentrales in Iran kunnen ontregelen?

Mijn oplossing: de VS en Israël moeten (aangenomen dat zij inderdaad Stuxnet/Flamer hebben ontwikkeld) er eerlijk voor uitkomen dat ze een stiekeme oorlog tegen Iran hebben gevoerd zodat het volk, bijvoorbeeld tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen, kan oordelen over het handelen van haar huidige regering.

» Posted By Niels Sijm On June 08, 2012 @ 00:23

@ Tartarus: “Geldt/gold dat oorlogsrecht ook bij de aanslagen op o.a. het WTC in Amerika, de aanslagen in Londen van 7 juli 2005 en de aanslagen in Madrid van 11 maart 2004 op pure burgerdoelen?!”

Als iemand jouw normen en waarden schendt, zijn er meer opties dan je eigen normen en waarden aan de kant te zetten om de ander met gelijke munt terug te kunnen betalen.

» Posted By Niels Sijm On June 06, 2012 @ 21:50

De blunders van Pink Ribbon

@10: Fouten maken mag, maar alles wijst erop dat Pink Ribbon NL kwade opzet is. Hoe kun je in hemelsnaam 7 miljoen euro oppotten en ondertussen alleen je eigen organisatie in stand houden? Het geld dat wél is uitgegeven aan onderzoek naar borstkanker blijkt ook nog eens rechtstreeks van andere organisaties afkomstig te zijn. En als klap op de vuurpijl ligt zelfs dát geld, tegen de afspraak in, deels op de plank.

Wat heeft Pink Ribbon NL nog voor bestaansrecht? Zij hebben immers bewezen schandalig met publiek geld om te gaan. Als ik moest kiezen tussen Pink Ribbon NL en een willekeurige andere organisatie die zegt onderzoek naar borstkanker te steunen, dan ging mijn geld niet naar Pink Ribbon NL.

» Posted By Niels Sijm On November 22, 2011 @ 23:37

The tree of life

Veelzeggend vind ik de reactie “Ik snap er niet zoveel van, maar dat ligt vast aan mij en niet aan de film.” Ja, het komt voor dat mensen een film niet snappen. Maar als zoveel mensen een film, gericht op het grote publiek, niet snappen, ligt dat mijns inziens aan de film en niet aan het publiek.

Vroeger dacht ik dat een film geslaagd was als ik er niets van snapte. Vele films later weet ik dat vaagheid niet het criterium is om de kwaliteit van een film aan af te meten.

Ik heb de film gisteravond gezien en vond ’em plat en extreem langdradig. Conceptuele kunst is pas geslaagd als een concept wordt uitgewerkt; ideeën en concepten hebben op zichzelf weinig waarde. Eigen interpretatie is prima—zie Kubrick’s 2001: A Space Odyssey—maar Kubrick is zo geslaagd omdat ‘ie de balans weet te vinden tussen dingen wel en niet uitleggen. Waar de terugkerende pilaar in 2001 vragen oproept, stompen de voortdurend strenge vader en gekwelde moeder in TToL voornamelijk af.

Het concept “natuur” zag ik nauwelijks terug, in elk geval niet als allesomvattend, continu veranderend, tragisch medogenloos (want deterministisch) systeem waarin alles en iedereen besloten ligt. Misschien ben ik teveel beïnvloed door Spinoza om de christelijke (?) variant van “natuur” te begrijpen. Hoe iemand gratie en natuur überhaupt tegenover elkaar kan zetten, snap ik nog steeds niet.

Positief waren de natuurbeelden en de muziek. Dark ambient-muziek in combinatie met beelden van het onstaan van het heelal en de aarde, wow! En orgelstukken van Bach doen het in de bioscoop erg goed.

Als ik met dit materiaal aan de gang zou gaan, zou ik er een korte film van maken zonder verhaal met alleen beelden van de natuur en muziek. Een prikkeling van de zintuigen waar gevoel verstand overbodig maakt.

» Posted By Niels Sijm On June 13, 2011 @ 14:49

Lezen (Terug naar af)

Sinds kort ben ik lid van dizzie.nl, een sociaal netwerk voor boekenlezers. Ik heb nog geen tijd gehad om alles goed en wel in te richten, maar het is nu al verslavend! Minder snel en vluchtig dan Facebook, lekker ontspannen je (virtuele) boekenkast bijwerken :)

» Posted By Niels Sijm On May 23, 2011 @ 11:59

Uitgesteld kijken

Al meer dan een jaar kijk ik thuis geen TV. Dit is begonnen vanwege een studentenhuis met maar één aansluiting. Ik verwachtte veel programma’s (P&W, buitenhof, journaal) via uitzendinggemist te bekijken. Dit heb ik het afgelopen jaar amper gedaan, stomweg omdat ik er geen behoefte aan heb.

Wat ik merk is dat ik dingen begin te missen. Ik lees zo nu en dan een krant, surf op Internet naar NOS Teletekst, lees regelmatig opiniebladen. Maar ik mis (als in: niet meekrijgen) de dagelijkse beslommeringen. Het werkt een soort wereldvreemdheid in de hand, een kwaal waar beta’s toch al vatbaar voor zijn ;-)

Daarnaast heeft TV, met name zappen, nog een doel: ontspanning. Een uurtje zappen geeft een ander soort ontspanning dan een uurtje BBC DVD’s kijken. Zappen doe je gedachteloos, je kijkt niet om de programma’s maar zoekt afleiding, iets om je gedachten te verzetten. Ik kijk bij vrienden en familie zo nu en dan TV, en verbaas mij soms over de ontspanning die zappen geeft.

» Posted By Niels Sijm On August 06, 2009 @ 01:37

«« Back To Stats Page