Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 6085
Comments Posted By Just-In
Displaying 0 To 0 Of 0 Comments
@10 Spaink “Kunnen we dan niet ‘s een keertje royaal zijn?”
Mooi, maar zou dat dan niet het zoveelste bewijs worden voor het ‘feit’, dat in Nederland héél veel mogelijk is, wanneer je maar tijd weet de rekken en de media op je hand weet te krijgen…Een tentenkamp en mogelijke dakloosheid maakt meer indruk in december dan in augustus, het ene verhaal doet het beter dan het andere en er zijn altijd (hoog)zwangere vrouwen bij.
Uitgeprocedeerde asielzoekers horen naar mijn mening tot het moment dat zij terug (kunnen) keren in een opvangkamp. Zo kort mogelijk, maar niet korter dan de termijn dat terugkeer normaalgesproken niet mogelijk is.
‘k Ben wel met het SP-standpunt ( http://www.sp.nl/standpunten/cd_99/standpunt_over_asielzoekers_en_terugkeer.html ) eens:
“Kan iemand buiten zijn schuld niet terugkeren, dan moet een verblijfsvergunning volgen.” Maar die onmogelijkheid moet dan wel overduidelijk en onbetwistbaar zijn. Geen ‘generaal pardons’ of handelen in de geest van het seizoen, want dan blijft dit probleem tot in lengte van dagen terugkeren…Mijn mening… als linkse leek.
» Posted By Just-in On December 06, 2012 @ 04:58
Het wordt steeds moeilijker om achteraf “Wir haben es nicht gewußt” te zeggen, wanneer ooit iemand ons nog eens aan zou spreken over misstanden dicht bij huis of ‘wat’ verder weg.
“Wir haben es alle gewußt”… waren allen medeschuldig. En is het niet zo dat wanneer iedereen schuldig , niemand schuldig is?En gelukkig zijn er, zeker in deze ‘feestmaand’, legio mogelijkheden om ieders mogelijk schuldgevoel af te kopen. Ieder goed doel heeft een eigen cadeau-winkel(tje), er is altijd wel een zwerver in de buurt die je iets toe kunt stoppen en nog even en er is weer “Serious request”.
‘t Is een schande, maar wie heb ik liever als buren Alex met z’n ouders (wanneer hij tenminste geen huilbaby is) of een stel uitgeprocedeerde asielzoekers? En mag/moet Van der Laan niet optreden als jolige burgemeester bij de geboorte van de 800.000-ste inwoner van zijn stad en zich afzijdig houden bij de uitvoering van ons niet functionerende asielbeleid? Had zijn aanwezigheid daarbij de zaak niet nog wranger gemaakt?
‘t Zou mooi zijn, wanneer iedereen die er schande over spreekt (of schrijft), daar ook een evenredige daad aan zou verbinden… en dan heb ik het niet alleen over de Amsterdamse situatie en niet alleen over asielzoekers.
» Posted By Just-in On December 05, 2012 @ 02:53
Het risico van misbruik door zorgverzekeraars en de kwetsbaarheid van ‘de computer’ (in meerdere opzichten) zijn al goede redenen om ‘nee’ te zeggen tegen het EPD.
Wat ik daar in ieder geval nog aan toe zou willen voegen, is dat er teveel blind zal worden gevaren op wat te computer ‘zegt’ en minder zelf zal worden nagedacht door artsen en verpleegkundigen. En omdat het invoeren van patiëntgegevens mensenwerk is en blijft, zullen er fouten worden gemaakt en ook achterstanden ontstaan bij het invoeren.
De zekerheid wordt een valse zekerheid, die steeds minder zal worden onderkend.
Zoals er ook fouten zullen worden gemaakt door artsen die teveel vertrouwen op de onder hen steeds populairder wordende apps, die niet bepaald foutloos zijn. De goeden zullen blijven vertrouwen op kennis, eigen waarneming en intuïtie, de mindere goden zullen zich meer en meer laten leiden door en beroepen op de schijnveiligheid van electronische gegevens.
“Computer says no”.» Posted By Just-in On November 28, 2012 @ 01:01
PS Hier wordt ook aardig verwoord wat ik probeerde te schrijven http://www.toekomstmetms.nl/leven-met-multiple-sclerose/klachten/stemmingsstoornissen/
» Posted By Just-in On November 25, 2012 @ 04:39
Het verhoudt=Hoe verhoudt
» Posted By Just-in On November 25, 2012 @ 04:25
@Cinner 12
NB De depressie, die er wel is, maar niet gezien/behandeld wordt bij MS-patiënten.
Da’s het tegenovergestelde van ‘bijna als onlosmakelijk’.
Het verhoudt zich het gebruik van antidepressiva onder MS-patiënten in Nederland zich ten opzichte van het gebruik onder niet-MS-patiënten?
Heeft er (bijvoorbeeld) het afgelopen decennium een verandering plaatsgevonden in die verhouding?In verband met de hoge kosten die verbonden zijn aan de betere aanpak van een depressie, ‘praten en pillen’, is het meer ‘pillen en pillen’ geworden en slikt zo’n miljoen Nederlanders antidepressiva. Er is zelfs al een app “Start & Stop Antidepressiva” http://www.medicijngebruik.nl/nl/startenstop
In Karin’s reactie @8 staat “tegenwoordig veronderstelt zowat elke neuroloog met hetzelfde gemak dat deze mensen depressief zijn”.
Achter dat “zowat elke” probeerde ik een vraagtekentje te zetten… niet minder, niet meer. Is er sprake van ‘modes’ of wordt er zelfs te weinig voorgeschreven…? En worden er, wanneer er wordt voorgeschreven, wel zinvolle doseringen gegeven (maar dat is in feite een ander probleem)?» Posted By Just-in On November 25, 2012 @ 04:24
Ik schrijf niet dat depressie een symptoom is van multiple sclerose en dus ook zeker niet dat elke MS-patiënt per definitie een depressie zal krijgen.
Dat laatste zou trouwens niet eens het geval zijn, wanneer het wel een symptoom zou zijn… maar nu dreigt het een woordspelletje te worden.
Daar zijn anderen beter in dan ik… :-)» Posted By Just-in On November 24, 2012 @ 05:10
Je bent het duidelijk niet eens met wat (bijvoorbeeld) in dit vorige maand gepubliceerde artikel staat http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3477767/
Onderdiagnose en onderbehandeling van depressies bij MS-patiënten…Waar ligt de grens tussen een “gezonde reactie” en een depressie…?
Er is overigens ook heel wat onderzoek terug te vinden over pathogenetische verbanden tussen MS en (o.a.) depressie, maar dit terzijde.
‘k Ben wel benieuwd of er uit de wetenschappelijke hoek gereageerd is/wordt op deze column, want ik neem aan dat deze column niet alleen hier verschijnt.» Posted By Just-in On November 24, 2012 @ 04:28
Soms is het uitstellen van een proces bittere noodzaak.
Zoals bijvoorbeeld soms ook voor kunstmatige coma gekozen moet worden bij hersenen die fysiek tot rust moeten komen.Het uitstellen op zich heeft trouwens ook al een verzachtende functie (wennen aan het idee)… of kan dat hebben, want niet iedereen is natuurlijk hetzelfde.
» Posted By Just-in On November 23, 2012 @ 03:52
Het zou mooi zijn, wanneer iedereen in staat was zichzelf aan de haren uit de put te trekken…
Ik ben met je eens, dat er te vaak en te snel antidepressiva worden voorgeschreven, maar zou toch niet graag zien dat de klepel naar de andere kant zou doorslaan.“Liever heb ik dat we razen. Dat we uitschreeuwen hoe lastig ons lot is, dat we wegen zoeken om alsnog te kunnen doen wat we eerder wilden. Dat we ons verdriet over ons lot niet met een pilletje wegslikken, maar zoeken naar wegen om onszelf alsnog te laten gelden – met makke en al.”
Niet iedereen is daartoe in staat, zeker niet in de beginperiode van een serieuze, chronische aandoening, wanneer alle doemscenario’s op je af lijken te komen…
Misschien dat er wel beter gekeken moet worden naar de termijn dat antidepressiva worden voorgeschreven… minder volautomatische vervolgrecepten.
Dat geldt overigens voor meer medicijnen, maar dit terzijde.» Posted By Just-in On November 23, 2012 @ 03:01
@15 JPaul Da’s de versie van Koekebakker. Ennuh… nomen est omen. ;-)
Dit terzijde…
@13 + woord» Posted By Just-in On November 14, 2012 @ 05:32
Uitvreters… tsja…
Maar het zal nog wel ‘even’ duren, voordat deze ego’s het voorbeeld van Japi volgen en van hun imaginaire brug springen.
Samsom mag in het midden staan bij persconferenties, Samsom mag het hoogste voeren bij televisieprogramma’s en bij de VVD hoort men niets liever, dan dat een deel van de oppositie het regeerakkoord van Rutte II te sociaal noemt.Niets is minder waar en dat zal iedereen die in een kwetsbare situatie zit of komt gaan merken. De sociale zekerheid wordt (verder) afgebroken… bejaarden, chronisch zieken en gewone werknemers, wiens baan op de tocht staat zullen de pijn gaan voelen, terwijl de “hardwerkende Nederlanders” (blijkbaar iedereen met een salaris van Euro 77.000,– of meer) hun kerstreis naar Aspen of de Malediven niet in gevaar zullen zien komen.
De VVD heeft het voor elkaar… hun neoliberale beleid wordt keihard voortgezet en dit keer met goedkeuring van de PvdA, waarvan de voorman niet door heeft dat men hem graag als pseudo-premier naar voren ziet stappen… je zou het haantjesgedrag kunnen noemen.
» Posted By Just-in On November 14, 2012 @ 01:36
+ te maken
‘t Is laat… :-)» Posted By Just-in On November 07, 2012 @ 06:14
Niet echt onverwacht, maar ruim een kwartier later dan vier jaar geleden werd Obama als winnaar aangewezen en kan hij gaan proberen meer waar van wat hij in 2008 beloofde… “Change, yes we can!”
Een tweede (laatste) periode, dus de handschoenen kunnen uit… :-)Ohja, Ohio ging ook naar Barrack. Indiana en North Carolina waren de echte ‘swing states’…
» Posted By Just-in On November 07, 2012 @ 06:10
Dit is naar mijn onbescheiden mening exact de juiste stap. Het zou voor alle duidelijkheid mooi zijn, wanneer Susan Veenhoff niet alleen met je ging lunchen, maar ook in een ‘open brief’ zou reageren op wat je hier schrijft.
Nogmaals sterkte bij wat je momenteel persoonlijk doormaakt.
» Posted By Just-in On November 01, 2012 @ 01:49
Ik verklaarde de overige media ook niet heilig, was alleen ‘een tikkeltje’ minder enthousiast over twitter dan jij. Zelfs na voorbeelden zoals het verhaal over de generator…
Maar misschien ga ik er anders over denken, wanneer ik je advies (*mensen* volgen) in de praktijk breng.» Posted By Just-in On October 31, 2012 @ 02:55
Trending topic en hup… weer 120 tweets erbij, waarvan er minstens 110 geen enkele nieuwswaarde hebben.
Iedereen cameraman, iedereen verslaggever…
Wanneer je iets overkomt, is de kans groter dat het op beeld wordt vastgelegd, dan dat je wordt geholpen. En met een beetje pech wordt er een grappig muziekje onder gezet en schuddebuikt ‘s avonds het publiek bij DWDD om de man of vrouw die ‘zo grappig’ onderuit ging…
Ramptoerisme, maar dan erger, want bij ramptoerisme beperkte het zich tot zelf kijken. Nu wordt er een “claim to fame” aan gekoppeld.
En het sensatiebelust publiek gaat er eens lekker voor zitten… wijntje erbij, wat te knabbelen… “Mien, moet je nou eens kijken wat er gebeurt…”.En wie niet heeft gekeken, kan de volgende dag niet meepraten bij de koffie-automaat… dus je ‘moet’ wel kijken en, om er echt bij te horen, meetwitteren.
Ik ben… uh… iets minder enthousiast over deze ontwikkeling.
» Posted By Just-in On October 31, 2012 @ 00:51
Over “herfststormpje” gesproken… Voor iedereen die zich zorgen maakte: Karin was vannacht twitterend getuige van wat Sandy aanrichtte, dus is weer in beeld.
Of er bij Pink Ribbon ijzer is dat gesmeed moet worden… we zullen zien.» Posted By Just-in On October 30, 2012 @ 05:58
Wat ik al schreef @213, bevestigt Susan Veenhoff (nog eens) in haar blog van 26 oktober. In duidelijke bewoordingen…
Waar het Karin’s bezwaren tegen ‘het roze feestje’ betreft, is er dan ook zeker geen reden tot rectificaties, Renée.Wat, ten opzichte van Pink Ribbon, (vooral) overblijft zijn de vraagtekens, die Karin zet achter de bestedingen, en daar kan het vraagteken van Ineke @229 bij.
Wellicht dat bij een gesprek tussen Susan en Karin ook daar wat helderheid in kan worden gegeven. Eventueel onder het oog van een onafhankelijke deskundige.Niet om Karin monddood te maken, want dat lukt volgens mij sowieso niemand;
niet om rectificaties te krijgen, maar om duidelijk(er) te krijgen wat er mis is gegaan/beter had gekund en welke weg Pink Ribbon verder gaat bewandelen.
Met of zonder ‘goedkeuring’ van Karin…Bij voorkeur niet in de sfeer die zo hier en daar ontstaan is, maar in alle rust, als volwassen mensen onder elkaar.
» Posted By Just-in On October 27, 2012 @ 02:49
Niet als advocaat van de duivel, maar toch…
http://www.intermediair.nl/artikel/beroepskeuze/381177/jongensdroom-ik-wilde-dat-het-effect-van-mijn-inzet-snel-te-zien-is.html
“Pink Ribbon is een kleine club met een duidelijke opdracht voor mij: er is een beeld ontstaan van borstkanker als een leuk roze feestje – daar willen we vanaf. Er moet weer meer aandacht komen voor de patiënt.”
Is dat niet precies wat Karin e.a. ook willen?Over de salariëring… Met Euro 99.000,– per jaar sta je bepaald niet aan de top van wat directeuren van goede doelen-organisaties verdienen en ik ‘vermoed’ dat Susan bij Numico en Philips ‘iets’ meer verdiende.
Over de bestedingen… Wellicht zou duidelijker argumentatie per toewijzing en het beantwoorden van vragen, zoals die o.a. rezen naar aanleiding van dit bericht http://www.spaink.net/2011/11/19/pink-ribbon-in-cijfers/ de angel uit de discussie, die is ontstaan rondom dit deel van PR kunnen halen.
Over dat laatste schreef Susan Veenhoff wel in een reactie onder haar Waanzin-blog: ” Ik begrijp zelf niets van het rekenwerk van Karin Spaink, ik kan je alleen de feiten geven. Karin reageert niet op mijn verzoeken om een keer met haar te praten.”
Verzoeken, meervoud, en geen reactie, ook geen gefundeerde afwijzende?Tenslotte… misschien ben ik naïef, maar ik geloof niet dat Pink Ribbon/Susan Veenhoff direct betrokken is geweest bij wat met de column van LeonieV is gebeurd.
Natuurlijk is er van alles aan te merken op Pink Ribbon… het was voor Susan Veenhoff een reden om directeur te willen worden… maar het is… uh… geen Scientology.
» Posted By Just-in On October 25, 2012 @ 03:49
@ 187 Sjaak
Een gemeend gefeliciteerd met het langdurig overleven van je leukemie.
En respect voor het plaatsen van 33 kronen op één dag, voor het lopen van de marathon binnen 5 uur en voor de tijd, die je klaarblijkelijk stopt in het zo goed mogelijk volgen van wat de ontwikkelingen zijn binnen de oncologie… maar met het jezelf presenteren als een soort leidinggevend wetenschappelijk expert, zoals je hier al een flink aantal jaren doet, heb je naar mijn mening de neiging om door te schieten.
Je schrijft, dat je geen enkel voordeel hebt bij “verdergaand onderzoek naar een dergelijk celtransportereiwit”, maar je gedraagt je wel als een lobbyist voor een bepaald onderzoek bij een bepaalde universiteit en meent, gebaseerd op jouw kennis, dat Pink Ribbon 6 ton zou moeten overmaken voor een “knal goed onderzoek” en koppelt dat aan 32.000 potentiële doden door borstkanker in de komende tien jaar. Alsof die slachtoffers zouden worden voorkomen door de bijdrage aan dat specifieke onderzoek.Ik herhaal, met respect, mijn laatste zin van bijdrage 183: ” Nee, ik geloof niet dat Sjaak een grappenmaker of oplichter is, maar volgens mij is hij wel een beetje de weg kwijt.”
En aangezien dit zo langzamerhand wel erg off topic begint te gaan, wil ik het hierbij laten.» Posted By Just-in On October 23, 2012 @ 06:39
@178 Henk
Ik vermoed geen van beiden, maar vreemd is het allemaal wel.
In @169 ‘verwijst’ Sjaak me naar een wat ouder, voor de leek moeilijk leesbaar onderzoek, met de mededeling “Goede beschrijving van waar kanker over gaat.”
Voor dat doel lijkt me, bijvoorbeeld, http://www.cancermonthly.com/ meer geschikt.Verder zie ik een ‘wat vreemde’ correspondentie, die er -wanneer ik het goed lees – op neerkomt, dat Sjaak graag zou zien, dat Pink Ribbon the University of Manchester met Euro 600.000,– zou steunen teneinde een onderzoek naar ABCC1, dat al sinds 2010 stil zou liggen, te vervolgen.
En dat, terwijl begin deze maand dit http://www.bioinformation.net/008/97320630008907.pdf
nog werd gepubliceerd.
Mark Rosenberg, de ‘anti-verouderings-expert’, maakt ook onderdeel uit te maken van de Sjaak’s mailwissel en hij wordt o.a. verwezen naar de Nederlandstalige bijdragen van Sanne van Boelen, in deze draad.
En daarbij plaatst Sjaak ook nog de in reactie van Susan Veenhoff, waarin zij voornamelijk haar eerder in deze draad genoemde blog in ‘matig’ Engels vertaalt.
En dat allemaal onder een column die gaat over de rol die uitgevers/opdrachtgevers kunnen spelen ten opzichte van columnisten.Nee, ik geloof niet dat Sjaak een grappenmaker of oplichter is, maar volgens mij is hij wel een beetje de weg kwijt.
» Posted By Just-in On October 22, 2012 @ 05:55
@ 167 JPaul
Het is niet per se nodig om een reden te verzinnen waarom je niets wilt geven.
Voorlopig is er nog geen sprake van dat er iets overblijft en wanneer iedereen er op deze wijze naar zou kijken, hoef je je daar ook geen zorgen over te maken.Persoonlijk stoort het me heel wat meer dat Sofie (en andere kinderen) voor deze behandeling naar Amerika moet. En dat terwijl onze gezondheidszorg zo geweldig is. Maar ook dat is naar mijn mening geen reden om de ogen te sluiten voor wat er nu speelt…
» Posted By Just-in On October 21, 2012 @ 06:21
Totaal off-topic…
Voor wie twijfelt over zijn/haar gift aan grote goede doelen, maar wel iets kan/wil missen… http://www.supersoof.nl/» Posted By Just-in On October 21, 2012 @ 04:55
Bedankt voor je reactie, Karin.
“Aanstootgevend” kom ik niet tegen in de column van Reijnders (“Eerder is deze blog vanwege beeld- en titelkeuze offline gehaald”) en de argumentatie van Viva zou wel enigzins hout snijden wanneer men bij beeld- en titelkeuze heel bewust geen enkele verwijzing naar welke organisatie dan ook had gemaakt.Nu is de titel een halfzachte verwijzing naar Pink Ribbon en wijst het beeld naar een andere stichting, die los staat van de tekst van de column.
Maar goed… of niet goed… ‘k blijf het vreemd vinden dat columns van onbetaalde gastbloggers – maar wel onder de paraplu van Viva – blijkbaar ‘ongemodereerd’ geplaatst worden. Het zou me niet verbazen, wanneer daar, na deze ophef, verandering in kwam.Of zou er iemand hebben zitten slapen en heeft men geprobeerd met een tweede versie aan ‘damage control’ te doen.
Reijnders voegt met zijn column naar mijn mening overigens niets wezenlijks toe aan de al ontstane discussie en doet met de titel “Vrolijke tieten en de roze kankermaffia” eigenlijk wat hij anderen verwijt… op een goedkope manier lezers trekken naar zijn verhaaltje.
En zo ontstaan columns, die over columns, die over columns…… gaan en niet eens in de vorm van een interessante polemiek. Waar is de tijd gebleven, dat… oeps, ik dreig off-topic te gaan… :-)» Posted By Just-in On October 20, 2012 @ 04:21
@ 130 Karin “Deze discussie gaat over Sanoma, Viva en Pink Rbbon….”
En LeonieV, want zonder haar eerste column was deze discussie niet ontstaan.
Deze column ging naar mijn mening niet over Pink Ribbon of borstkanker, maar over de vrijheid van schrijven van een columniste tegenover de macht van de uitgever en/of eigenaar van een blad. Over borstkanker en Pink Ribbon zou onder eerdere columns van je gereageerd kunnen worden…
Het zou interessant zijn om te weten hoe deze strijd zich precies heeft afgespeeld.
Op welk niveau van Viva werd de (eerste) beslissing genomen om Leonie’s column te verwijderen of te laten vervangen? Heeft Sanoma hier een rol bij gespeeld of niet? Waarom is men bij Viva niet kritischer geweest bij het in beeld brengen van een vervangende ‘zondebok’, t.w. Tegenkracht? En misschien wel de belangrijkste vraag, waarop jij misschien een antwoord kan/wil geven: Hoeveel vrijheid heeft de columnist(e) en welke macht heeft het medium waarin de column verschijnt? Een voorbeeld geven van een Het Parool onwelvallige column lijkt me niet nodig.
Speelt bij wat met de eerste column van Leonie gebeurd is de snelheid van dit medium geen doorslaggevende rol? Wie leest/lezen deze columns voordat ze geplaatst worden?Zoals ik @ 97 al schreef, is naast het opvoeren van Tegenkracht naar mijn mening niet zoveel fout gegaan, behalve dat discussie over de eerste column voor plaatsing had moeten plaatsvinden.
Maar ik ben nooit columnist geweest…» Posted By Just-in On October 20, 2012 @ 01:10
Totaal off topic…
“Méér is niet béter”. Het zou zo maar de naam van het komende regeringsprogramma kunnen worden…» Posted By Just-in On October 18, 2012 @ 03:54
Voor wie denkt, dat het probleem dat “sommigen” hebben met PR een typisch Nederlands verschijnsel is…
http://www.montrealgazette.com/health/Breast+Cancer+Action+Montreal+unhappy+with+some+aspects+Pink+Ribbon+Campaign/7393297/story.htmlWat me bij het gebeuren rondom de column van LeonieV het meest stoort, is dat zij ‘willekeurig’ een andere stichting in een kwaad daglicht heeft gesteld. In de reacties onder haar herziene column schrijft ze, dat ze eigenlijk nog nooit van “Tegenlicht” (in plaats van Tegenkracht) had gehoord.
Dat is op z’n minst ondoordacht… waar je hooguit als excuus achter kunt zetten, dat zelfopgelegde tijdsdruk daarbij een rol speelde.» Posted By Just-in On October 18, 2012 @ 01:44
Begrijpen doe ik het niet, maar wanneer Maxim nu goed in zijn vel zit, kan ik hem daar alleen maar mee feliciteren.
Ik kende hem niet Marjolijn en ken hem niet als Maxim. Niet dat dat voor mij veel zou hebben uitgemaakt, omdat de momenten dat de sekse een belangrijke rol speelde bij een gesprekspartner spaarzaam waren en spaarzamer worden…
Uit respect voor Maxim’s keuze, zou ik “in haar vak” in de laatste alinea veranderen in “in zijn vak”.» Posted By Just-in On October 17, 2012 @ 02:48
«« Back To Stats PageSpaink @ 67
Daar denkt Patrick heel anders over. Als Reiki Practinioner kunnen zijn positieve gedachten jouw gezondheid zelfs op afstand beïnvloeden… en dat slechts voor Euro 20,–.
Reiki, ook een onderwerp om eens een column aan te wijden. Alhoewel ook daarbij geldt wat ik eerder schreef @25.» Posted By Just-in On October 10, 2012 @ 17:58