Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 6085
Comments Posted By Cor Bosman
Displaying 0 To 0 Of 0 Comments
Maar Karin, je hebt er helemaal geen ervaring mee. Hoe weet je dan dat als ze wat vinden, dat altijd uitgelegd wordt als slecht. Bij mij vonden ze ook dingen, maar de arts zei gewoon ‘dat is normaal, dat heeft bijna iedereen van uw leeftijd’.
En pillen worden er al helemaal nooit gesleten, tenminste niet waar ik was. Die paragraaf was echt overbodig :)
» Posted By Cor Bosman On February 09, 2012 @ 14:23
@eve, ik heb dezelfde ervaring als jij van mensen in mijn direkte omgeving. Ik denk dat je het meegemaakt moet hebben om te kunnen nuanceren in deze materie.
Ik denk waar de meeste mensen over vallen de manier van adverteren is. Die gaat inderdaad vaak te ver. Die bedrijven hebben dure MRI machines aangeschaft en als dat ding niet de hele dag draait maken ze verlies. En zoals de meeste bedrijven overschrijden ze helaas de grens van het toelaatbare om hun investering en bedrijf veilig te stellen. Maar allemachtig, als niet eerlijk communiceren de enige leidraad is voor kwakzalver zijn, dan kunnen we half nederland wel opdoeken. Te beginnen bij de politiek :)
» Posted By Cor Bosman On February 09, 2012 @ 13:43
@71 wat heeft kwaliteit van zorg in hemelsnaam te maken met of iets commercieel is. Ik zit op dit moment in de VS, en mijn enige mogelijkheid op zorg hier is naar een commercieel bedrijf gaan. Dat geldt voor de halve wereld zo.
Nogmaals, in tegenstelling tot Karin en vermoedelijk de meesten hier, heb ik wel ervaring met zo’n bodyscan bedrijf (zij het dat ik voor een gericht onderzoek ging, zeg maar een kwart bodyscan), en ik vond de arts zeer professioneel. Eigenlijk professioneler dan menigeen arts die ik in de nederlandse reguliere zorg ben tegengekomen, en dat zijn er nogal wat want zowel mijn vader als moeder hebben een lang kanker traject doorlopen.
Wat Karin ea hier vergeten is dat er legio redenen kunnen zijn om een bodyscan te laten doen. Als je, zoals ik, 2 ouders hebt zien vechten tegen kanker, kan je je misschien voorstellen dat je vermoed dat je zelf een verhoogd risico hebt op kanker. Probeer daar maar eens iets mee te doen in de reguliere zorg. “Kom maar terug als u klachten heeft”. Zeker in de grote steden, waar huisartsen vaak te druk zijn om meer dan 2 minuten aandacht te geven aan jouw probleem. Ik heb niet om die reden een (kwart) bodyscan laten doen, maar ik kan het me goed voorstellen als mensen nerveus zijn over hun risico en daar iets mee willen.
Ik vind ook wel dat er nogal neerbuigend wordt gedaan over mensen die een bodyscan aanvragen. Alsof dat allemaal zielige mensen zijn met tijdelijke verstandsverbijstering die de hulp nodig hebben van het A-team.
Ik kan Karin goed, en als ze me snachts opbelt om 3 uur om hulp dan is mijn enige antwoord ‘waar moet ik zijn’, maar in dit geval ben ik het deels oneens met het verhaal. Ik zie zeker punten die ik kan rijmen met de werkelijkheid, maar ik zie ook dingen die naar mijn mening overdreven zijn.
» Posted By Cor Bosman On February 09, 2012 @ 13:13
Sjaak ≡ 08 Feb 2012 ≡ 19:16
“Vermeden wordt er niet of nauwelijks iets per saldo.”
Heb je daar een bron voor? Liefst 1 die niet bestaat uit medici uit het reguliere circuit. Onderzoeker, universiteit, zoiets?
Ik ben niet voor of tegen body scans, eerder neutraal. Ben erg geinteresseerd naar de bronnen die ten grondslag liggen aan de ‘pure vaststellingen’.
» Posted By Cor Bosman On February 08, 2012 @ 19:49
@40 en @41, ook ik ben erg benieuwd naar de bron dat mensen zich gewillig en blijkbaar alleen uit pure verstandsverbijstering laten inpakken door de body scan maffia.
Ik heb ook wel gelezen dat medici in het ‘normale’ systeem zeggen dat het allemaal zinloos is, maar dat komt een beetje over als ‘wij van wc eend’. Zijn er onafhankelijke onderzoeken naar? Zou best kunnen van wel, dat zou mij een stuk geruster stellen over de verifieerbaarheid van de claims aan beide kanten.
» Posted By Cor Bosman On February 08, 2012 @ 17:25
@25. Het is bewonderenswaardig dat je wilt opkomen voor de wat minder slimme, labielere medemens op deze wereld. Die zich zonder dat ze dat beseffen laten oplichten door ‘Big BodyScan’. Gelukkig zijn er mensen zoals jij die wel snappen wat deze arme mensen niet willen inzien. Die mensen moeten tegen zichzelf beschermt worden. De Batman lamp staat aan, en het is tijd om 1 van de grootste onrechten op deze aarde te bevechten.
» Posted By Cor Bosman On February 08, 2012 @ 13:46
Ik kan goed iets over spam uitleggen omdat ik regelmatig met spam bezig ben, van alle kanten. Ik hou spam zeg maar in m’n handen vast alsof het iets tastbaars is en kan het rond draaien en er naar kijken. Ik heb het product spam-email in tienduizenden vormen bekeken. Het is niet echt een goed voorbeeld vind ik.
Maar anyways, zoals ik zei, ik snap je verhaal als het gaat om die ‘Total Body Scans’, maar dan nog heb ik zoiets van, waar maak je je druk om. Als iemand dat wil, laat ze. Het is zoiets als religie, als het jou niet dwars zit…
Waar ik denk ik door getriggered werd is dat je je verhaal opent met ‘Privéklinieken…’ en ik vind dat je daarmee een negatieve toon zet over priveklinieken, ook als ze niks doen met body scans. Ze hebben mij goed geholpen op een moment dat ik vond dat ik door de normale medische wereld uitgespuugd was, en toevallig was dat er 1 die ook total body scans deed.
» Posted By Cor Bosman On February 07, 2012 @ 23:10
Karin, ik weet niet hoor, ik denk dat het toch wel nuttig kan zijn dat je er geweest bent als je een verslag schrijft over Siberie in de krant :)
Kwakzalverij impliceert de aanwezigheid van kwakzalvers, en in mijn ervaring zijn het gewoon professionele medici. Ik vind het een beetje raar dat je ze in die hoek drukt omdat ze een product aanbieden (naast andere producten) die misschien niet voor iedereen even nuttig is (maar daarentegen voor sommige mensen heel nuttig).
» Posted By Cor Bosman On February 07, 2012 @ 22:23
Ik heb hele andere ervaring dan jij Karin, alhoewel je zelf zegt dat je er eigenlijk geen ervaring mee hebt.
Ik ben er persoonlijk van overtuigd dat er maar 1 persoon is die daadwerkelijk de volledige aandacht van je eigen klachten heeft, en dat ben je zelf. Ik heb wat dat betreft 3 nare ervaringen, die daarvoor de oorzaak of bevestiging zijn.
Ten eerste is mijn moeder een half jaar lang door haar huisarts aan het lijntje gehouden mbt baarmoederhalskanker. Het was echt een infectie, niet zeuren mevrouwtje, hier is een kuurtje. Pas een half jaar later bleek na onderzoek dat ze baarmoederhalskanker had en alles er uit moest. Een half jaar eerder had dat mogelijk niet gehoeven. (let op: ik zeg niet dat preventief onderzoek hier geholpen had, dit is puur ter illustratie van een state-of-mind van artsen)
Ten tweede, mijn broer is vier jaar lang door zowel huisarts als ziekenhuis (purmerend) voor gek verklaard omdat hij slik klachten had. Zo erg dat eten in de auto bv echt niet kon, want hij had soms het gevoel dat ie stikte. Hun conclusie was dat het psychisch was. Hij moest maar met een psycholoog gaan praten. Na hard aandringen van mij heeft ie een second opinion gehad in de VU, waar bleek dat hij een relatief zeldzame ziekte heeft aan de slokdarm, die desalniettemin goed te beheersen is met medicijnen.
Zelf heb ik ook geen goede ervaringen. Ik heb ongeveer een jaar lang rugpijn gehad, en in nederland ga je dan een soort standaard molen in van rust, physiotherapeut, pillen, ergonomische aanpassingen, enz. Voor je een MRI of xray krijgt in nederland ben je wel even verder.
Ik was het uiteindelijk zat, en heb zelf prescan gebeld en een gericht onderzoek aangevraagd. Ze hebben scans gemaakt van alleen het probleemgebied, en de resultaten daarvan hebben mij dusdanig geholpen dat ik enkele weken later van alle problemen af was.
Ik vond dat de arts zeer professioneel was, en ik kreeg zelfs alle scans e.d. mee naar huis met een brief met de resultaten.
Ik ben met je eens dat je kan discusseren over het nut van preventief onderzoek, maar die priveklinieken doen ook aan gericht onderzoek als je dat wilt, en wel morgen ipv over 6 maanden. Als je naar jouw gevoel alle stappen genomen hebt om in het normale circuit je klachten kenbaar te maken, en je voelt je niet serieus genomen (iets dat ik van veel meer mensen hoor om me heen), dan is er in elk geval de mogelijkheid om het heft in eigen handen te nemen. Iets dat ik in elk geval vaker zal doen, want ik heb weinig vertrouwen meer in de medische wereld in nederland.
» Posted By Cor Bosman On February 07, 2012 @ 21:04
Karin, ben jij wel eens bij prescan geweest?
» Posted By Cor Bosman On February 07, 2012 @ 18:46
Ja, ik had daar eerst nog wat lolligs omheen geschreven ivm Juzo’s trollerige:
“Knoeiers en prutsers, morrelaars en vernielers worden nooit aangenomen in ‘n respectvolle winstgevende functie.”
» Posted By Cor Bosman On September 24, 2011 @ 11:30
Juzo, ik denk dat je de wereld van hackers niet helemaal begrijpt. Als iets redelijk goed beveiligd is, maar er is met veel pijn en moeite een fout gevonden waardoor je alsnog bij gegevens kan waar je niet bij zou moeten kunnen, dan heb je toch nog een respect voor de maker. Er is tenminste echt moeite gedaan.
Wat je de laatste tijd helaas te vaak ziet is dat er, om wat voor reden dan ook, maar meestal gaat het gewoon om geld, shortcuts gemaakt worden om sneller een doel te bereiken. Die shortcuts hebben tot gevolg dat bv security of privacy aspecten niet voldoende aandacht krijgen. Ambteneren met weinig kennis van zaken mogen ineens beslissen of die simpelere chip die de overheid 10 miljoen euro scheelt ‘ook wel ok is’. Met tot gevolg dat er redelijk triviale gaten in het geheel vallen. Ik denk niet dat het bij de echt grote projecten om beginnersfouten gaat, maar wel om onzorgvuldigheid en foute voorlichting richting belissers.
Je kan middels omarmen van hackers de voorlichting verbeteren.
Ik zou willen pleiten voor een departement van experts bij de overheid. Net als bedrijven vaak een security officer hebben, zou de overheid dat ook moeten hebben. Zolang die maar slagkracht heeft. Zo’n departement zou bv prima een pentest kunnen laten uitvoeren door derden.
» Posted By Cor Bosman On September 24, 2011 @ 10:42
Of MG. Kan ook. Er zijn er vast nog meer. Daar werken zat hackers in een volledig normale zakelijke omgeving. Ze schijnen zelfs niet eng te zijn.
» Posted By Cor Bosman On September 20, 2011 @ 21:56
Gewoon Fox-IT inhuren, dat zou al een hoop schelen.
» Posted By Cor Bosman On September 20, 2011 @ 21:34
Hoi Karin, bij sprinten is krachtexplosie van belang. Lengte niet. Kijk maar naar historie van wereldrecords. Dat zijn lang niet allemaal mensen van 1.90.
En mbt dammen staat in mijn reactie toch echt:
“Elke sport waarin krachtexplosie gedurende relatief korte tijd nodig is…”
Dammen valt daar volgens mij niet onder :) Wat mij betreft voegen ze het daar ook samen. Hell, wat mij betreft voegen ze sprinten ook samen, maar dan moet je niet gek opkijken als vrouwen nooit winnen, of zelfs maar aan de startlijn verschijnen. Als dat ok is met jou, is dat ok met mij :)
Is het beroep niet gewoon onderdeel van de procedure?
» Posted By Cor Bosman On August 18, 2011 @ 14:02
Karin, bepleit jij nou dat vrouwen het als gelijken zouden moeten opnemen tegen mannen? Of snap ik je verkeerd?
Hoe graag je het ook anders zou willen zien, mannen hebben over het algemeen meer aanleg voor spierkracht. Elke sport waarin krachtexplosie gedurende relatief korte tijd nodig is, zal gedomineerd worden door mannen. Dit is genetisch vastgelegd, het is niet eoa door mannen verzonnen superioriteitsbeeld. Dit is simpel te bekijken door de toptijden in alle relevante sporten met elkaar te vergelijken. Dit geldt in elk geval ook voor de marathon, maar ultra marathons zou anders kunnen liggen omdat dat niet gaat om krachtexplosies maar om uithoudingsvermogen.
Wat betreft Pistorius is het lastig vast te stellen denk ik. Maar ik snap je verhaal niet zo. Hij heeft via de geeigende weg een startbewijs gekregen, en is dus niet uitgesloten. Binnen de reglementen van de sport is een normale procedure behandeld en in zijn voordeel beslist. Da’s toch goed? Dat er een procedure nodig was vind ik niet zo raar. Je moet toch kijken of hij geen technologisch voordeel haalt uit z’n protheses. Blijkbaar vond men in de procedure van niet. Dat andere atleten daar minder blij mee zijn is geen wereldnieuws :) Het is al zo oude als de weg naar Rome dat mensen denken dat een ander een voordeel heeft wat jij niet hebt.
» Posted By Cor Bosman On August 18, 2011 @ 11:46
Jij niet, ik niet, de meeste van jouw lezers vermoed ik niet :) Maar de serie is voor de amerikaanse markt (in elk geval primair) en daar ligt dat iets gevoeliger. Ik vind het een beetje een zwaktebod als een serie daar veel sex en bloot laat zien (dat kan natuurlijk ook alleen op HBO enzo). Ik heb dan al snel het gevoel dat ze iets te verbergen hebben, zoals een slecht plot ofzo :)
» Posted By Cor Bosman On May 25, 2011 @ 18:45
Ik snap volledig waarom met name geeks dit zo leuk vinden. Het is sociaal acceptabele soft porno waar je van mag toegeven dat je het kijkt! :) Niks mis met sex scenes, maar het ligt er zo bovenop bij GoT dat het me irriteert.
Ik vond EP1 echt ontzettend slecht. Ik twijfel of ik nog aan EP2 moet beginnen. Wordt ie echt beter? Naja, smaken verschillen gelukkig.
» Posted By Cor Bosman On May 25, 2011 @ 16:31
Dit is een leuk artikel om mee te beginnen. Jeremy Clarkson betoogde net als juzo dat er helemaal niks aan de hand is met gestolen data. Storm in een glas water enzo. Kan je helemaal niks mee doen in de echte wereld. Ok dan.
http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/1574781/Jeremy-Clarkson-eats-his-words-over-ID-theft.html
» Posted By Cor Bosman On May 03, 2011 @ 16:37
Beste Juzo, het gaat er niet om dat degene die omgaat met de data er met de data vandoor gaat. Het gaat er om dat ze er onzorgvuldig mee om gaan omdat ze de waarde van de data niet goed inschatten en ANDEREN er dan mee vandoor gaan. Dat kan iets zijn als een laptop in de auto laten liggen met onversleutelde medische gegevens van patienten tot credit card gegevens van tienduizenden mensen. Dit soort dingen gebeurt aan de lopende band.
Zoek maar even op Sony en Playstation en Hack als je weer probeert te betogen dat er geen markt is voor gestolen data.
Zoek ook even op Jeremy Clarkson Bank Account als je zegt dat niemand iets met je bank gegevens kan.
Er is een enorme markt voor gestolen data. Dat jij dat niet weet betekent niet dat ie niet bestaat :)
Karin, ben helemaal voor data hygiene, of nog beter, minder data verzamel woede.
» Posted By Cor Bosman On May 03, 2011 @ 16:33
Ik denk dat het grootste probleem is dat de mensen die werken met deze databases vergeten zijn hoe belangrijk die data is. Als je dagelijks werkt met gegevens van anderen denk je makkelijker over toegang tot die data. Je moet heel specifiek stilstaan bij het feit dat de data waar jij mee werkt niet makkelijk toegankelijk is, en het feit dat jij toegang hebt iets speciaals is.
Ik denk dat veel mensen die in deze positie verkeren daar niet bij stil staan. Het gevolg is tweeledig. Ten eerste gaan ze onzorgvuldig om met de gegevens. En ten tweede zijn ze zich niet echt bewust van de ernst van het probleem als de gegevens ontsnappen.
» Posted By Cor Bosman On May 02, 2011 @ 15:52
Ze doen er helemaal niks mee, tot ze er wel wat mee doen.
» Posted By Cor Bosman On March 11, 2011 @ 08:49
Je bedoelt diezelfde fantasie die mensen 10 jaar geleden hadden over dingen die nu ‘normaal’ zijn?
Jij bent zeker zo iemand die niets te verbergen heeft? :)
» Posted By Cor Bosman On March 09, 2011 @ 15:13
«« Back To Stats PageIk denk dat burgers simpelweg niet goed genoeg begrijpen wat voor impact deze privacy inbreuken allemaal hebben. Met alle samenvoegingen en koppelingen van databases, en de bewaar en opslagwoede van de overheid is het haast onvermijdelijk dat bijna iedereen hier mee te maken krijgt.
Ik stel mij een nabije toekomst voor waarin je na een jaar werken te horen krijgt dat je contract niet verlengd wordt. Als je navraagt waarom, blijkt dat de verzekeraar heeft aangedrongen op jouw ontslag. Immers, je bent de laatste 6 maanden al 2 keer bij de arts geweest voor hoofdpijn, en volgens de tabellen van de verzekeraar val je daarmee in risicoklasse 3. Het blijkt dat mensen die 2 of meer keer naar de huisarts gaan voor hoofdpijn, een verhoogd risico hebben op ziekte X, en de verzekeraar wil dat risico niet dragen.
“Dat zal nooit gebeuren in Nederland!”. Tuurlijk wel. En sneller dan je denkt. Wie kon 10 jaar geleden voorspellen dat de overheid de bewegingen van elke burger nauwgelet vastlegt. Niemand toch? Je zou voor gek verklaard worden en met wat gemompel over oost duitsland weggewuifd worden.
Wat ik het allerengst aan al deze ‘vooruitgang’ vind, is de wens tot profilering die de immense data cloud met zich mee brengt. Ben je tussen de 20 en 30, jaarinkomen kleiner dan 40K, geen schulden, en je woont in buurt geclassificeerd als zone 1 (achterstandbuurten, ook geprofileerd) dan gaan we er van uit dat je inkomsten hebt uit de criminele sfeer. Bewijslast is omgedraaid want dat is nou eenmaal makkelijker voor de overheid en de profilering is zelden fout! (proest!!).
Ondenkbaar allemaal. Yeah right.
» Posted By Cor Bosman On March 09, 2011 @ 14:31