Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 6085
Comments Posted By Bernd
Displaying 0 To 0 Of 0 Comments
Wow. Dank je Karin.
» Posted By Bernd On February 13, 2013 @ 15:36
Hoi Alice, wat erg om te horen dat mensen psychisch onder zware druk worden gezet om voor een operatie in aanmerking te komen. Dat zou niet moeten mogen, eerder zou duidelijk moeten zijn dat deze mensen voldoende onder psychische druk hebben gestaan om tot zo’n beslissing te komen. Het is nou niet een ijsje op de hoek halen, zo’n operatie. Ik begrijp wat je bedoelt met ‘pathologisering’, ik zie de term wat letterlijker, dat iemand in het verkeerde lichaam zit, inderdaad; een puur lichamelijke pathologie. Een ziekte die wel voor veel stress, ellende en zelfs zelfmoordpogingen kan leiden. Maar laten we de boel inderdaad niet omdraaien! Het lichamelijke probleem zorgt voor een psychisch probleem, niet andersom. Ik zag gisteren nog een heel mooie docu op VPRO over transvrouwen; niets dan respect voor deze sterke persoonlijkheden…vergeleken daarmee verbleken de meeste ‘normale’ mensen. Prachtig!
» Posted By Bernd On November 19, 2012 @ 17:48
Hoi Alice, ik druk me blijkbaar niet altijd even helder uit. Ik weet verder niet of genderdysforie onterecht gepathologiseerd wordt zoals jij zegt. Als je zeer ongelukkig bent, zelfs suicidaal en een medische ingreep volstaat om weer letterlijk goed in je vel te zitten, vind ik het alleen maar goed als dit als een medisch probleem gezien wordt; er is sprake van depressie, een verwarring over wie iemand in zijn/haar lichamelijkheid is en er bestaat een medische oplossing voor. Wat is daar op tegen?
» Posted By Bernd On November 13, 2012 @ 11:34
Alice: Ik zet gender en sekse/sex niet op één lijn, maar ik gebruik het als voorbeeld voor de onontkoombaarheid van gender als persoonlijke ervaring.
» Posted By Bernd On November 12, 2012 @ 10:41
Ik kan het met Alicia eens zijn voorzover ik me normaal gezien eerder mens dan man voel, en dat alleen in sommige situaties het aspect van man- of vrouw-zijn een rol gaat spelen. Maar misschien is dat man-zijn in veel situaties niet geproblematiseerd en lijkt het daardoor onbestaand. Waarschijnlijk is het pas in gevallen van genderdysforie of in situaties waarin sekse geproblematiseerd wordt, dat de nadruk op het man/vrouw-zijn komt te liggen.
» Posted By Bernd On November 12, 2012 @ 10:39
Schrijffout, dus nogmaals: Ja, maar ik voel mij meer mens dan man, vermoedelijk omdat ik niet erg pas in het beeld van de stereotiepe man. de seksualiteit drukt mij dan met de neus op de feiten.
» Posted By Bernd On November 12, 2012 @ 10:34
Karin: Ja, maar ik voel ik meer mens dan man, vermoedelijk omdat ik niet erg pas in hetgeen als de stereotiepe man wordt gezien. de seksualiteit drukt mij dan met de neus op de feiten.
» Posted By Bernd On November 12, 2012 @ 10:28
Als er geen seksebeleving was, was er ook geen homo-, bi- of heteroseksualiteit. We vallen immers primair op mannen of vrouwen (of allebei) en dan pas op een persoon. Hoewel ik moeite heb met stereotypen is er een onderliggend primair gevoel een ‘man’ te zijn, hoewel eentje met vrouwelijke trekken, één die bepaald niet aan het alfa-male plaatje voldoet. Maar er zijn plaatjes en er is persoonlijke beleving, dat laatste is en blijft van het grootste belang, zoals Karin in deze schitterende column goed heeft duidelijk gemaakt. Mensen als Maxim maken ons, of ze nu willen of niet, duidelijk hoe primair en niet altijd vanzelfsprekend dit is. Met dank aan Karin en Maxim.
» Posted By Bernd On November 10, 2012 @ 16:07
«« Back To Stats PageBrein reageert: http://anti-piracy.nl/nieuws/artikel.asp?artikelid=40
» Posted By Bernd On April 16, 2010 @ 12:23