Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 6085
Comments Posted By Astrid
Displaying 0 To 0 Of 0 Comments
Geloof dat iedereen dit sinds 2008 aan had kunnen zien komen..toch blijven we ons machteloos voelen en halen we -onder het mompelen van cynische opmerkingen over witteboordencriminaliteit – onze schouders op en blijven we Occupy als een niet serieus te nemen alternatief clubje zien
» Posted By Astrid On July 25, 2012 @ 10:08
als zij hun fondsen gebruiken voor voorlichting, waarom geven zij dan per definitie geen geld uit aan hun campagnes? Bij mijn weten lappen de reclame- en mediabureaus en andere partijen en komt er geen cent van PR. En dat gebeurt al jaren.
» Posted By Astrid On November 20, 2011 @ 12:28
Ratten houden van shag, filters en vloei (die plakrandjes!). Net zo veel houden ze van vingers van rokers. (!) Je kan rookvingers aflikken, afknabbelen of proberen het hok mee in te slepen…
Dat sommige ratten mond zachtjes de mond willen uitlikken is ook wel bekend. Eventueel onder lichte dwang door een nageltje in je lip te boren, waardoor de mond vanzelf ‘au’ zegt en dus open gaat. Ik weet niet of ratten ook een grote voorliefde hebben voor gele rokers tanden…» Posted By Astrid On August 22, 2011 @ 10:49
Zou het ermee te maken hebben dat artsen zichzelf op een voetstuk hebben geplaatst? Dat wij hebben afgeleerd of nooit geleerd hebben zelf na te denken, maar bij alle lichamelijke problemen klakkeloos slikken wat de artsen voorschrijven? Zou het kunnen dat het veel moeilijker is zelf verantwoording te nemen, gedeeltelijk, voor ons lichaam?
Zou het kunnen dat artsen niet leren om samen te werken, respect te hebben voor andere specialismes en niet leren om te communiceren met hun patienten en hen net zo serieus te nemen als dat zij zichzelf nemen?
het vreemde is dat iedereen vindt dat wij ineens pubmed artikels zouden moeten lezen en ook nog eens begrijpen. Gebeurd dit ook bij iedere patient die alle medicatie gebruikt die artsen maar voorschrijven? Lezen die eerst pubmed en alle wetenschappelijke onderzoeken die erover bestaan?
Ik durf te stelllen dat de meeste ms patienten die gaan voor de ccsvi behandeling zich zeer goed hebben ingelezen, alles hebben gevolgd wat er te vinden is( onderzoeksresultaten, conferenties, video’s, ervaringsverhalen, de meesten hebben met hun huisarts/neuroloog gesproken en gediscussieerd. Ik denk dat het vrij uniek is dat mensen zich eerst zo verdiepen in een behandeling/onderzoek voor ze een beslissing nemen.
Dit gebeurd meestal niet bij wat een arts ook voorstelt.
De stichting van Ashton Emry bestaat oa uit artsen die ms hebben, zij worden niet betaald. Zijn financieel absoluut niet gebonden aan farmaceutische industrie of wat dan ook. Ik ben erg blij met artsen en deskundigen die anders durven kijken , breder en zonder vooroordeel over de invloed van voeding op ons lichaam.Ik denk dat de invloed van voeding/gezonde voeding essentieel is. Maar dan moet er ook meer kennis beschikbaar komen. Voeding hoort niet alternatief te zijn, maar een prominente plek te krijgen in ons leven.Astrid
» Posted By astrid On July 14, 2010 @ 19:57
Er wordt niet gesneden, behalve een miniscuul sneetje in de lies om catheter naar binnen te schuiven.
Onderzoek is in ieder geval zonder ernstige risico’s, mrv/doppler/ct scan.
Kunnen wij daar niet alvast mee beginnen?Astrid
» Posted By astrid On July 12, 2010 @ 12:33
Maurice, Jou eerste zin: ik heb zamboni’s papers niet gelezen…
Zegt genoeg toch.
En ik volg mijn gevoel, en mijn gevoel zegt al jaren, nog ver voor de publicaties, dat ik een vaatprobleem heb.
Dus, de bevindingen van Zamboni/Dr Schelling,en inmidels vele vaatspecialisten wereldwijd waren voor mij alleen maar bevestiging van wat ik jaren voel en zeg, ook tegen mijn neuroloog.
Waarom zouden neurologen wel het beste met ons voor hebben en de vaatspecialisten niet?
Hoe zou het kunnen dat neurologen al tientallen jaren ms onderzoeken en nog steeds geen idee hebben wat ms is en wat de oorzaak is? Zou het misschien kunnen dat zij verkeerd kijken? Zou het kunnen dat zij eens het stokje moeten overgeven aan een andere discipline: vaatproblematiek?
Ik zou er blij mee zijn, meer onderzoek, meer kansen, meer artsen die mogen meedenken.
Astrid» Posted By astrid On July 11, 2010 @ 14:28
Maurice, je hebt de papers van Zamboni nooit gelezen, je hebt geen enkel wetenschappelijk onderzoek gevolg…maar door de media denk je te weten wat er speelt en meen je een mening hierover te kunnen hebben???
Zo gevaarlijk kan dus media zijn, alleen dat laten horen wat voor jezelf gunstig is, er op hopend dat mensen zich er niet in zullen verdiepen.
Ik word hier helemaal niet goed van, en ik voel mij al niet bepaald jofel door het extreem warme weer.
Eindelijk een arts die durft te kijken naar een oorzaak van ms, ipv naar symptoombestrijding. Daar is de geneesmiddelenindustrie inmiddels goed in geworden, niet in het bestrijden van ziektes hoor. Nog nooit zijn er zoveel zieken/chronisch zieken geweest, sinds de voedingsmiddelenindustrie denkt dat wij kunnen leven van olie(kunstmest/bestrijdingsmiddelen ,Enummers/geur/kleur en smaakstoffen en conserveringsmiddelen) en de farma’s denken dat wij alleen maar chemische medicatie hoeven te slikken om dit op te lossen. Tot nu toe is er in ieder geval iemand beter van geworden, dat zijn de farma’s.
Voorbeeld: in het begin van de twintigste eeuw overleed 1 op de 8000 mensen aan kanker, nu: 1 op de 3. Kanker komt niet alleen steeds vaker voor, maar
ook steeds jonger, net als diabetes, reuma, MS, ziekte van Crohn etc.
Zolang er niet gekeken wordt naar de oorzaken zal dit alleen maar erger worden. ik ben dus heel erg blij met Zamboni, ik heb wel alles gevolgd, alle onderzoeken en alle publicaties. Ik weet echt wel dat wij nog maar aan het begin staan, maar het zou veel sneller kunnen gaan als de vaatspecialisten zich hiermee bezig zouden mogen houden. Dat is wat wij, als voorstanders van de cccvi theorie willen.
Ik hoop dat er net zo veel geld hiervoor wordt vrijgemaakt als voor het ontwikkelen van weer een nieuw medicijn, gebasseerd op niet meer dan de aanname dat ms een auto immuunziekte is.
Astrid» Posted By astrid On July 10, 2010 @ 20:08
Moet de discussie niet gaan over keuzevrijheid van de patienten? Die is er nu totaal niet. De meeste patienten zouden maar wat graag naar hun eigen streekziekenhuis gaan, naar een goede interventie radioloog die ‘gewoon’ mag gaan onderzoeken en eventueel behandelen.
Een angiography, dagelijks mogen zij dit doen bij alle uiteenlopende vaatvernauwingen. Maar nu het ms patienten betreft mag het ineens niet. Als ik, als ms patient, spataderen heb dan mag ik daaraan geholpen worden, als ik vernauwing van mijn kransslagader heb ook, waarom ineens niet als ik vernauwingen heb in mijn halsaders of vertibrale aders? Waarom beslist dan ineens een neuroloog dat dit risicovol is, terwijl verschillende vaatspecialisten deze risico’s zeer aanvaardbaar vinden. tenslotte zijn zij de deskundigen op dit gebied.
Zamboni wist dat dit de gangbare opvattingen over ms op de kop zou zetten, daarom is hij 2 jaar bezig geweest met onderzoeken, en vastleggen van de resultaten en heeft hij neuroloog erbij ingeschakeld. Hij komt uit de reguliere gezondheidskunde, dus weet echt wel hoe het hier werkt. En vertel mij maar eens wat de neurologen tot nu toe bereikt hebben? Mij werd meteen bij de diagnose gezegd, u heeft pech gehad, ik kan niets voor u doen. Nu is er iemand, inmiddels gelukkig meerdere artsen, die wel wat kunnen en dan mag dit niet????
Als de medicijnen die tot nu toe verstrekt worden zoveel zouden helpen dan zouden niet, wereldwijd, zo ontzettend veel patienten zich laten onderzoeken hoor. Welke arts hier ook mee begint, gewoon ziekenhuis/prive kliniek….de wachtlijsten lopen meteen op. En de artsen die hieraan beginnen zijn zonder uitzondering meteen enthousiast en vooral betrokken, als patient kan ik hier alleen maar blij mee zijn, en bewondering hebben voor hen die tegen de stroom in durven te gaan.
En voor diegenen die mevr. van Spaink willen geloven, prima, jullie hebben al jarenlang de keus om je door de neuroloog te laten helpen, Niemand houdt jullie tegen, maar mij wel. Ik wil een vrije keus.Astrid
Astrid» Posted By astrid On July 08, 2010 @ 15:35
Ik heb natuurlijk uw stukje gelezen, en ben geschrokken van het ongenuanceerde karakter. Ik zou willen dat u , voor u uw mening geeft, u eerst veel beter zou inlezen danwel inleven in ms patienten.
Al vele tientallen jaren is iedereen alleen maar bezig met symptoombestrijding, gebasseerd op het auto immuun verhaal. Uit wetenschappelijk onderzoek is al gebleken dat er geen enkel bewijs is dat deze medicijnen de prognose wezenlijk beinvloeden( lees geneesmiddelenbulletin van juni 2008) De meeste ms patienten wisten dit allang uit ervaring. Wel ernstige bijwerkingen overigens.
Nu is er eindelijk iemand die durft te kijken naar( misschien 1 van de ) oorzaken. Overigens is dit niet nieuw, zie publicaties van Dr Schelling/Dr Putman/Dr Rindfleish.
Nu zijn er alleen gelukkig meer mogelijkheden om de vaten in beeld te brengen. persoonlijk kan ik u vertellen dat ik al in 2007 mijn neuroloog heb gevraagd of ik geen vaatprobleem zou kunnen hebben, familiair probleem, met veel bekende symptomen.
Dus het verhaal van Zamboni klonk mij meteen erg herkenbaar in de oren.
Tel daarbij op de vele ervaringen van mensen die ik persoonlijk ken, en dan pas zult u begrijpen waarom ik de keuze wil om mij te laten onderzoeken en eventueel behandelen door een goede vaatspecialist.
Het stuit mij erg tegen de borst dat neurologen dit tegenhouden, vaatspecialisten niet mogen onderzoeken, en ik alleen de dure medicijnen vergoed krijg van de ziektekostenverzekering.
Misschien zou u daar eens onderzoek naar willen verrichten.
Het wordt tijd dat de gezondheidszorg gaat kijken naar oorzaak en niet alleen naar symptoombestrijding middels chemische middelen.
Het wordt tijd dat artsen breder durven te kijken, meer gaan samenwerken en van hun voetstuk af stappen. Wij nemen artsen niet kwalijk dat zij jarenlang beperkt hebben gekeken, maar wel dat zij hierin blijven volharden, ondanks dat zij zelf niets kunnen bieden.Astrid
» Posted By astrid On July 08, 2010 @ 11:59
Beste Karin,
Chemo nummer vier was bij mij ook een absoluut dieptepunt! Gelukkig ging nummer vijf een stuk beter en de laatste (misschien wel omdat het de laatste was!) ben ik eigenlijk heel makkelijk doorheen gefietst. Het hoeft dus niet perse steeds zwaarder te worden!
Heel veel sterkte, en nog even volhouden!
liefs, Astrid» Posted By Astrid On August 02, 2006 @ 04:59
«« Back To Stats PageHoi Karin,
Ook ik heb gekeken gisteren naar Nova, fijn dat je zo goed onder de aandacht bracht dat ook jonge vrouwen dit kan overkomen. Je gaat een heftige tijd tegemoed, maar het is te doen. Ik heb zelf een amputatie, okselkliertoilet en chemo achter de rug en zit nu 9 maanden aan de herceptin. Nog 3 maandjes te gaan dus, leek een eeuwigheid toen ik er aan begon maar de tijd is omgevlogen (achteraf gezien!).
Laat je niet gekmaken door de statistieken, zoals iemand eerder zei, je overleeft niet voor 50%, ga voor de 100! Niemand weet wat het leven voor ons in petto heeft dus neem alles stap voor stap en probeer niet te veel te piekeren over wat er allemaal zou kunnen gebeuren. Zelf geniet ik van al het moois in mijn leven en ga er van uit dat ik dat nog heel lang ga doen. Mocht dat niet zo zijn, dan kan ik altijd mijn plannen dan wel weer bijstellen…
Ik wens je heel veel sterkte!
groeten van Astrid
» Posted By Astrid On April 26, 2006 @ 22:28