Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 6085

Comments Posted By Arthur

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Valse vrienden

Bedoel je vleiend? :-)
Ik heb trouwens vooral belangstelling van Somalische en Indiase vrouwen.

» Posted By Arthur On February 18, 2015 @ 11:53

Kapot

@Raldnor
Een zeer interessant artikel!
Ik heb overigens het idee dat er sinds Snowden langzamerhand het zogenaamde ‘çomplotdenken’ in een ander licht is komen te staan. Zelfs ee autoriteit als Bruce Schneier geeft aan dat hij complottheorieën niet bij voorbaat uitsluit.

» Posted By Arthur On September 20, 2013 @ 07:07

Iemand die dit een jaar geleden zou hebben beweerd, zou voor een paranoïde complotdenker zijn uitgemaakt.

» Posted By Arthur On September 11, 2013 @ 16:53

Dik & dood

thian,
We hebben haar achtergelaten bij de dierenarts, zodat ze kon worden opgehaald door het crematorium. Haar as hebben we uitgestrooid in de nieuwe tuin. Dus we konden haar niet thuis opbaren.

Een jaar of tien geleden kwam ik thuis en ontdekte dat er steigers waren geplaatst achter het huis. Beide katten waren blijkbaar via het balkon de steigers opgeklommen en onvindbaar. Ploef (degene die nu dood is) kwam ‘s avonds weer terug, maar de ander niet. Of ze kon de weg niet meer vinden, of ze vond het te leuk buiten.
Pas maanden later kreeg ik haar terug. In de tussentijd probeerde de ander steeds te ontsnappen als ik thuiskwam, en rende als een gek door het trappenhuis. In de tijd daarvoor en daarna deed ze dat niet.

Op grond van mijn ervaringen denk ik inderdaad dat katten gemis en rouw kunnen voelen. Maar bovenal kunnen ze in het moment leven.

» Posted By arthur On June 02, 2014 @ 22:31

Ik had twee katten, zusjes, van ongeveer zestien jaar oud. Afgelopen oktober is er één plotseling overleden, na een zware epileptische aanval. het halve huis zat onder de kattenpoep, -pis en -kots.
Op mijn verjaardag nota bene, dus alle gasten afgebeld en de hele dag bij de dierenarts gezeten. Maar haar conditie werd steeds slechter en aan het einde van de dag besloten we in overleg met de dierenarts om Ploef te laten inslapen.

Sinds dat moment miauwde Pief de halve nacht, terwijl je haar daarvoor nooit hoorde. Overdag merkte je verder geen enkel verschil. Dit heeft maanden geduurd, de onderbuurvrouw heeft er zelfs een paar keer over geklaagd. In januari zijn we verhuisd naar een huis met een grote tuin, en kon ze voor het eerst in haar leven naar buiten.

Vol enthousiasme jaagt ze nu andere katten uit haar territorium, ondanks haar hoge leeftijd en haar geringe afmetingen (ze weegt nog geen drie kilo). En sinds de verhuizing is het gemiauw ook afgelopen.

» Posted By Arthur On June 02, 2014 @ 11:28

De nieuwe mens

@3
Het Amerikaanse leger pleegt de ultieme misdaad door oorlogshandelingen te verrichten op andermans grondgebied. Wat er in Afghanistan gebeurt (hoe erg ook) is onze zaak niet. En ook al zijn de kinderen die daarbij overlijden onbedoeld, het is wel de schuld van Amerika.
Als je dronken in een auto stapt is het ook niet je bedoeling om iemand dood te rijden, maar als het gebeurt ben je wel verantwoordelijk (en terecht).
En hoe zou jij het vinden als een machtiger land dan het onze opeens acties met drones zou gaan uitvoeren. Verschuilen wij ons dan ook tussen de kinderen, of wonen we gewoon in een dorp of stad?

In de toekomst wordt dit proces alleen nog maar meer geautomatiseerd, zoals Karin al schrijft. Onmenselijker kunnen we bijna niet worden: we moorden erop los in andere landen, maar niemand van ons hoeft het te zien.

» Posted By Arthur On December 21, 2012 @ 16:53

Nu hebben veel drones nog menselijke bestuurders nodig:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2249252/Brandon-Bryant-Drone-operator-followed-orders-shoot-child–decided-quit.html#ixzz2FK6rDuN0
Adam Lanza had gewoon bij het leger moeten solliciteren. Dan had hij legaal kinderen mogen neerschieten en er nog geld mee verdienen ook!

» Posted By Arthur On December 19, 2012 @ 12:37

Hyperrealistisch

Ik snap je wel hoor. Als ICT’er heb ik bijna altijd de beschikking over internet, tussen het programmeren door volg ik ook van alles. Bovendien speel ik nog allerlei online spelletjes waar ik voortdurend zetten moet doen.
Maar ik word er niet echt gelukkiger van! Ik vind het eigenlijk een hele verademing als ik op vakantie ben of ergens waar geen internet is. Daarom heb ik ook nog geen smartphone. Achteraf heb ik ook nooit het gevoel dat ik iets heb gemist.
Maar als ik achter een computer zit kan ik het internetten niet laten. Het lijkt wel een soort verslaving. Snap je wat ik bedoel?

» Posted By Arthur On October 30, 2012 @ 16:30

Is het nou echt zo belangrijk om alles een half uurtje eerder te weten? Ik kwam vanochtend om acht uur iemand tegen die verbaasd was dat ik nog niets over de storm had gelezen/gezien.

» Posted By Arthur On October 30, 2012 @ 15:17

Voorzorg

@Janus (70)

Als je nu geboren wordt, is je levensverwachting ongeveer 80 jaar (afhankelijk van je geslacht). Als je nu 65 bent is de kans groot dat je ver in de 80 wordt.
http://www.nationaalkompas.nl/gezondheid-en-ziekte/sterfte-levensverwachting-en-daly-s/levensverwachting/wat-is-in-nederland-de-levensverwachting/

» Posted By Arthur On September 30, 2012 @ 13:37

@Just-In (54)
Ik heb je linkjes bestudeerd. Je eerste linkje is geenszins een weerlegging van het artikel van Sawers en Stillwaggon. Ik citeer:
“Our findings based…provide a baseline for measuring changes in concurrency and HIV incidence in future surveys, and a benchmark for other studies. As campaigns are now widely conducted against concurrency, such surveys and studies are important in evaluating their effectiveness in decreasing HIV transmission. ”
Ik zie het meer als een poging om een frisse start te maken met het concurrency-onderzoek. Een goede zaak natuurlijk.

Je andere linkje gaat vooral over hoe men probeert zoveel mogelijk pillen te slijten aan Afrika:
“…finance and provide access to HIV treatment…” ,
“…all HIV positive pregnant women … take HIV treatment for the rest of their lives.”
“…the pharmaceutical needs of Africa …”

Uiteraard staan tegenover Montagnier gerenommeerde criticasters, namelijk vrijwel de gehele medische wetenschap. Op het moment dat je de hiv=Aids hypothese in twijfel trekt is het namelijk gebeurd met je carrière. Dat is Peter Duesberg overkomen, een briljante viroloog en oncoloog.

Het probleem met de hiv=Aids hypothese is onder andere dat er geen enkel bewijs voor is. Er zijn namelijk geen wetenschappelijke artikelen waarin wordt aangetoond dat hiv (afweer-)cellen kan doden. De oorspronkelijke artikelen van Robert Gallo laten slechts een correlatie zien: In ongeveer de helft van een aantal mensen met Aids-verschijnselen vond hij hiv. Verder is hiv het enige retrovirus dat verondersteld wordt schadelijk te zijn, terwijl ons genoom voor ongeveer 10% uit retrovirussen bestaat. Het verstopt zich tien jaar en slaat dan opeens toe. Volgens welk mechanisme is volkomen onbekend (en dat terwijl er al zo’n 250.000 artikelen over hiv/Aids zijn verschenen).

AZT, de eerste ‘hivremmer’, is al in de jaren zestig ontwikkeld tegen kanker maar nooit gebruikt wegens te grote schadelijkheid. Het tast namelijk je beenmerg aan (waar je afweer zetelt). AZT is dus eigenlijk Aids op recept. In de jaren ’90 kregen alle hiv-patiënten dit middel in hoge doseringen. Ze zijn nu allemaal dood. Vervolgens ging men combinatietherapie proberen: veel kleinere doseringen van een aantal verschillende middelen. Dit kan het lichaam veel beter verdragen. Hierdoor dacht men een grote vooruitgang geboekt te hebben. Hivremmers worden echter nooit getest tegen een placebogroep, alleen maar tegen elkaar. Dat is alsof je een onderzoek uitvoert met alleen rokers en vervolgens concludeert dat ultralight sigaretten longkanker helpen voorkomen!

Ook epidemiologisch gedraagt hiv zich niet als een besmettelijke ziekte, zoals reeds gezegd. Bovendien tonen hiv-testen geen hiv aan, maar bepaalde antistoffen. Op de gebruiksaanwijzing staat dan ook zoiets als “deze test is niet geschikt voor het aantonen van hiv”.
In de VS is een organisatie die vrijwel iedereen vrijkrijgt die wordt beschuldigd van ‘hiv-crimes’ door te wijzen op dit soort zaken.
http://www.omsj.org/innocence-group

Kortom, ik geloof helemaal niets van de officiële theorie. Ik ben het dan ook geheel met Janus eens over de paus en de zwerver. Maar na bijna dertig jaar kunnen we niet meer terug.

» Posted By Arthur On September 30, 2012 @ 13:33

Janus (30)
C:
“Ik hoor al jaren – bij toeval, ik zoek het niet op – van de wetenschap dat het zeker is dat er een keer weer een epidemie komt, alleen wannéér is niet zeker.”
Dit is een volkomen gratuite uitspraak! Je hoeft namelijk nooit je ongelijk te bekennen. Popper zou zich in zijn graf omdraaien.

In de zomervakantie draait e.e.a. ook op een veel lager pitje, onze economie kan best iets hebben. Het is honderden jaren geleden dat in Nederland/Europa een epidemie heeft plaatsgevonden die het niveau van een zomervakantie heeft benaderd (wellicht met uitzondering van de Spaanse griep van 1918). En door betere hygiëne wordt de kans hierop steeds kleiner.
Bovendien is tijdens de laatste griepepidemie de definitie van pandemie aangepast, waardoor er veel sneller sprake is van een pandemie. Een geldkwestie?

Just-in (31)
Ik denk dat de angst voor ziekten en epidemieën diepgeworteld in de mens zit, waar de industrie handig op inspeelt. Aids is ook nooit een epidemie geworden, behalve dan in Afrika. De meest recente onderzoeken wijzen erop dat dit niet veroorzaakt kan zijn door seksueel gedrag: http://www.biomedcentral.com/1758-2652/content/13/1/34
De onderzoekers pleiten dan ook voor een andere aanpak:
“It is customary to end the presentation of research with calls for still more research. This paper, however, calls for an end (or at least a moratorium) to research on sexual behaviour in Africa of the kind discussed in this article. The continued use of financial and human resources to prove Western preconceptions about African sexuality cannot be justified.”
Ze pleiten in plaats hiervan voor preventieve maatregelen, zoals muskietennetten, betere voeding en hygiëne. Precies wat Montagnier ook zegt en heel wat gezonder dan al die giftige (en dure) hivremmers.
Het lijkt erop dat Aids (=een ernstig verzwakt immuunsysteem) meer een ‘lifestyle’ ziekte is dan een infectieziekte.

» Posted By Arthur On September 28, 2012 @ 13:56

Ik heb gisteren ook een comment geplaatst dat nog niet zichtbaar is. Kan het met de bb-codes te maken hebben? Als ik cursief gebruik gaat het mis.

» Posted By Arthur On September 28, 2012 @ 08:49

@Janus 23
De geschiedenis heeft geleerd dat een samenleving nog heel lang door kan functioneren, ook al is een zeer groot deel van de bevolking ziek. En epidemieën van die omvang zijn er al tijden niet geweest en zullen er waarschijnlijk ook niet komen in de nabije toekomst. De sterfte aan infectieziekten neemt alleen maar af.

» Posted By Arthur On September 27, 2012 @ 21:39

@Just-In 20
Het is in ieder geval een begin. Maar ik denk dat de farma-industrie wel weer sluipweggetjes gaat vinden. En de reden dat ze met dit bedrog al zo lang wegkomen heeft denk ik te maken met dat mensen blijkbaar graag bedrogen worden. Ze leggen de verantwoordelijkheid voor hun gezondheid liever bij de dokter neer.

» Posted By Arthur On September 27, 2012 @ 21:36

Ben Goldacre schetst een uitermate onthutsend beeld van de farmaceutische industrie. Dit beeld geldt m.i. ook voor de psychiatrie: Er komen steeds meer psychiatrische aandoeningen bij, waarvoor ‘gelukkig’ medicijnen beschikbaar zijn. De mensen die over deze zaken beslissen hebben toevallig bijna allemaal banden met de farmaceutische industrie.

Het ergste volgens mij is de hiv/Aids industrie. Daar worden medicijnen alleen tegen elkaar getest (want testen met placebo’s is ‘niet ethisch’). En dat terwijl er geen enkel wetenschappelijk bewijs is dat hiv daadwerkelijk in staat is om het afweersysteem aan te tasten (het verband tussen hiv en Aids is bepaald op een persconferentie). De epidemiologische cijfers laten zien dat Aids in het westen slechts beperkt is tot bepaalde (ongezond levende) risicogroepen. De hoge prevalentiecijfers van hiv in zuidelijk Afrika zijn niet verklaarbaar door seksueel gedrag (Sawers en Stillwaggon, 2011). Zelfs de ontdekker van hiv, Luc Montagnier, gelooft er niet meer in:
http://www.youtube.com/watch?v=WQoNW7lOnT4

Ik denk dat de farmaceutische industrie een veelkoppig monster is geworden waar nauwelijks nog iets tegen te doen valt, en uiteindelijk de volksgezondheid zal gaan ondermijnen.

» Posted By Arthur On September 26, 2012 @ 13:47

Vreemde tijden

@ Spaink,

Karin, ik ben benieuwd waarom je altijd wars was van complottheorieën. De officiële verklaring van de gebeurtenissen van 9/11 is ook een complottheorie. Of geloof je die niet? Ook de prijsafspraken in de bouw
en het grootscheepse zwijgen over misbruik in de Katholieke kerk kun je wel onder complottheorieën scharen. En we zijn natuurlijk allemaal in onze jeugd slachtoffer geweest van het Sinterklaas-complot.

» Posted By Arthur On July 25, 2012 @ 16:26

Ik was in een sauna eens getuige van een ontmoeting tussen twee dertigers, die elkaar sinds de middelbare school niet meer hadden gezien. De ene bleek hypotheekadviseur te zijn geworden. Eerst dacht hij met de mensen mee, zo vertelde hij, maar na een jaartje of zo probeerde hij ze gewoon de hypotheek aan te smeren die hem de meeste provisie opleverde.

Indertijd werkte ik bij een callcenter en belde ik met particulieren over hun hypotheek. Als ze in een bepaalde categorie vielen probeerde ik een afspraak op te zetten met een hypotheekadviseur. Voor zo’n afspraak kreeg het callcenter goed betaald. Toen ik daarmee begon dacht ik dat ik die mensen echt hielp, maar na die gebeurtenis wist ik dat niet zo zeker meer.

Ik ben het helemaal met HenK eens dat macht en geld corrumperen. Ik zie zoveel voorbeelden hiervan op microniveau, dus waarom zou het op macroniveau beter zijn?

» Posted By Arthur On July 25, 2012 @ 10:27

Duimen voor Ahmadinejad

@Tartarus, post 27

Je schreef:
Militaire acties zoals een preventieve oorlog om een potentiële dreiging af te wenden, daarvan is meestal geen sprake; het is vaak een directe Payback voor gebeurtenissen uit het (verre) verleden.

Op die manier kun je alles wel goedpraten, zeker als er al een paar schermutselingen zijn geweest.
Interessant trouwens dat de over de ‘onderbroekterrorist’ begint. Een merkwaardig verhaal als je het mij vraagt.

Ten eerste is het heel moeilijk om met een onderbroek vol kruit een vliegtuig op te blazen. Waarom stapte de man niet gewoon uit in Detroit en kocht daar een paar vuurwapens? Veel minder riskant en minstens zo effectief.

Bovendien zijn er getuigen die zeggen dat de man geen paspoort bij zich had:
http://bit.ly/K1Esrv

Afgezien van die ene, zeer goed geplande en voorbereide terreuraanslag lijken het vooral sukkels te zijn die iets
proberen. Ik heb sterk de indruk dat het meestal om jonge, beïnvloedbare mannen gaat, waar net zolang op wordt

ingepraat totdat ze een handganaat of zoiets kopen van een undercoveragent. Vervolgens worden ze gearresteerd en
staat iedereen te juichen dat er weer een aanslag is voorkomen.

Nu ik erover nadenk, veel grote gebeurtenissen in de geschiedenis van de VS zijn omgeven met mysteriën: Pearl Harbor, het Tonkin-incident, de Oklahoma City Bombing, om maar te zwijgen van 9/11. En steeds kwamen deze incidenten de overheid zeer goed uit!

Ik ben het overigens met je eens dat voor het Westen en China een zekere mate van inmenging in bepaalde landen onontbeerlijk is. We hebben hun grondstoffen nodig en we willen natuurlijk niet te afhankelijk zijn van de grillen van allerlei dictators. De Chinezen hebben daarbij net zo weinig oog voor de mensenrechten als de Amerikanen, al is hun strategie geheel anders.

» Posted By Arthur On June 01, 2012 @ 16:33

@Pietie, 12

Ik ben het geheel met je eens dat geweld en moord moet worden aangepakt. Maar wie is de agressor en wie het slachtoffer?

De reden dat Amerika zich aan alle internationale afspraken kan onttrekken is dat ze met afstand het machtigste land zijn (zeker in militair opzicht). Ze kunnen zich gewoon alles permitteren, en dat is voor niemand goed.

» Posted By Arthur On May 30, 2012 @ 23:01

@Tartarus, 14

Tijdens de processen van Neurenberg is er de keuze gemaakt om alleen die handelingen te bestraffen die slechts door de Nazi’s zijn gepleegd, zoals genocide en het voeren van een preventieve oorlog. Feiten die door beide partijen zijn gepleegd, zoals bombardementen op steden, zijn buiten beschouwing gelaten.
En preventieve oorlog, de oorlog om een potentiële dreiging af te wenden, is juist datgene waar de VS zich de laatste decennia veelvuldig aan schuldig maken.

Volgens de criteria van Neurenberg kunnen ze zo’n beetje elke naoorlogse Amerikaanse president ophangen.
Bovenstaande heb ik ontleend aan Noam Chomsky, van wiens opvattingen ik een groot aanhanger ben:
http://www.chomsky.info/talks/1990—-.htm

En hoe terrorisme te bestrijden? Het makkelijkste is gewoon om zelf geen agressie te vertonen. In Paraguay of Zwitserland maakt niemand zich zorgen om Al Qaida.

Overigens word ik graag getutoyeerd :-)

» Posted By Arthur On May 30, 2012 @ 23:00

@Pietie, Tartarus
Ik ben het helemaal met Karin Spaink eens. De standaarden die je aan anderen oplegt moet je mijns inziens ook zelf naleven, en de VS doen dat duidelijk niet. Ze maken zich naast het door Karin genoemde saboteren van computersystemen schuldig aan talloze zaken, zoals het zonder vorm van proces vasthouden van gevangenen, willekeurige aanvallen met drones, en ga zo maar door. Allemaal dingen die we terrorisme zouden noemen als het door een ander land gedaan werd.
Terrorisme bestrijd je niet door er zelf aan mee te doen!

» Posted By Arthur On May 30, 2012 @ 14:57

Britse rellen

@ Agnes

Gevonden op Sargasso.nl:
“Twee romans kunnen het leven van een veertienjarige boekenwurm veranderen: In de Ban van de Ring en Atlas Shrugged. Het ene boek is een kinderachtige fantasie die niet zelden een levenslange obsessie met zijn ongeloofwaardige helden verwekt, hetgeen leidt tot een emotioneel gefnuikte, sociaal kreupele volwassenheid, waarin men niet in staat is om te gaan met de echte wereld. Het andere boek heeft te maken met Orks.”

» Posted By Arthur On August 16, 2011 @ 11:29

Stemmen

Janus,

Schijnveiligheid, of een gevoel van veiligheid waren beiden beter geweest. In de meeste gevallen word je er door beperkt.

» Posted By Arthur On August 06, 2011 @ 10:14

Pietie, Mevr. Kanis

Mijn eigen ervaring is dat mensen zich erg weinig laten beïnvloeden door de mening van anderen. En hoe harder je het probeert, des te meer de hakken in het zand worden gezet.

Ik denk dat iedereen een stelsel van basisopvattingen heeft, waaraan hij/zij nieuwe informatie toetst. Past die voldoende in het plaatje, dan wordt de informatie geloofd, en anders niet. Heel logisch volgens mij, het geeft een hoop veiligheid.

De beperking zit dus voornamelijk in je eigen hoofd, en niet in de media die je gebruikt. Ook ‘oude’ media als bijvoorbeeld de Telegraaf doen weinig meer dan het bevestigen van de opvattingen die hun lezers al hebben.

» Posted By Arthur On August 05, 2011 @ 14:39

Operatie geslaagd

Maar ook mensen als Breivik denken dat door hun acties de wereld beter wordt. Dus daarin zit niet het verschil. Het verschil zit ‘m in hoe de rest van de wereld er tegenaan kijkt.

» Posted By Arthur On July 29, 2011 @ 20:49

Spaink @ 42: Ik snap het verschil echt wel tussen beide Noren en hun handelingen.
Maar het ging mij eigenlijk om de psychologische overeenkomsten tussen beiden. Allebei hebben ze besloten acties uit te voeren die tot het verlies van mensenlevens leiden, en ze kunnen dat blijkbaar allebei in overeenstemming brengen met hun geweten.
Ik vraag me gewoon af hoe dat werkt. Zelf zou ik namelijk noch een terrorist, noch een gevechtspiloot willen zijn.

» Posted By Arthur On July 29, 2011 @ 17:38

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een Noor die mensen doodschiet op een eiland, of een Noorse piloot die bommen gooit op Libië? Allebei doden ze mensen en denken dat ze daarmee de wereld beter maken. De één heeft zelf bedacht waarom hij het moest doen, de ander doet gewoon wat hem verteld wordt.
Ik denk dat ze beiden vooral door angst en woede gedreven worden, en dat die emoties meer met henzelf te maken hebben dan met hun omgeving.

» Posted By Arthur On July 28, 2011 @ 17:12

Slettenmars

Juzo,

Meestal moet ik mij voortslepen naar het einde van je langdradige reacties, maar dit keer bracht je puntige commentaar zelfs een glimlachje bij mij teweeg!

» Posted By Arthur On June 08, 2011 @ 15:05

Wie goed doet

Of online gamen sociaal is of niet hangt maar net af van het spel en op welke wijze je het beoefent.

Ik besteed veel tijd aan online Diplomacy, dat spel bestaat bijna volledig uit onderhandelen. Als je niet goed kunt formuleren word je niet eens serieus genomen. Verder speel ik Go op een Japanse server, waarbij contact met medespelers vaak nauwelijks mogelijk is vanwege de taalbarrière.
En bij veel spellen, zoals bijvoorbeeld Travian, kun je zelf bepalen hoe sociaal het wordt. Ik heb zelfs wel eens clan-meetings gehad in real life, die heel leuk waren.
Overigens ontbreekt er natuurlijk altijd een element, omdat je nu eenmaal slechts via het toetsenbord communiceert.
Maar mits verstandig toegepast kan online gamen een verrijking voor je leven zijn.

» Posted By Arthur On May 11, 2011 @ 12:56

«« Back To Stats Page